[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αρχίζει την Παρασκευή το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Θεσσαλονίκη λένε ότι είναι ερωτική πόλη, το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνεται πιο συναισθηματική, συγκινητική και σαγηνευτική κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η συμπρωτεύουσα διοργανώνει με προσήλωση και μεγάλη επιτυχία (παρά τους καιρούς κρίσης) ένα Φεστιβάλ πλούσιο σε ποικιλία, θεματικές και avants-premieres.

Το Φεστιβάλ που ανοίγει στις 2 Νοεμβρίου, μόλις ανακοίνωσε το πρόγραμμα του και εμείς έχουμε ξεχωρίσει πολλές ιδιαίτερες στιγμές του για όσους από εσάς θα το παρακολουθήσετε.

Αναμενόμενο ήταν το αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, του πρόωρα χαμένου Έλληνα σκηνοθέτη. Πολύ ενδιαφέροντα όμως θα είναι και τα αφιερώματα σε τέσσερις ξένους σκηνοθέτες οι οποίοι θα τιμήσουν και με την παρουσία τους το Φεστιβάλ

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στο σινεφίλ ελληνικό κοινό Φιλανδός σκηνοθέτης Άκι Καουρισμάκι, ο πολυβραβευμένος κουρδικής καταγωγής δημιουργός Μπαχμάν Γκομπαντί, ο γερμανός κινηματογραφιστής Αντρέας Ντρέζεν, καθώς και ο Κριστιάν Μουντζίου, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου ρουμάνικου κινηματογράφου, θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα αφιερώματα που πραγματοποιεί η φετινή διοργάνωση στο έργο τους. Παρών στο φεστιβάλ θα είναι επίσης, ο διεθνούς φήμης έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, με αφορμή την προβολή της νέας ταινίας του Capital, την οποία αναμένουμε με μεγάλη αγωνία.

Στο Επίσημο Διεθνές Διαγωνιστικό (στο οποίο όμως συμμετέχουν και δύο ελληνικές ταινίες) ξεχωρίσαμε τις εξής:

Εδώ και Εκεί του Αντονιο Μεντεζ Εσπαρζα
Οι μικρές μας διαφορές της Σιλβί Μισέλ
Επίλογος Αμιρ Μανόρ Ισραήλ

Από τις ελληνικές ταινίες περιμένουμε να δούμε την ταινία το the Capsule της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και το  «Papadopoulos and Sons» του Μάρκου Μάρκου.

Στο κομμάτι Ανοιχτοί Ορίζοντες υπάρχουν πολλά μικρά «ακατέργαστα» διαμάντια όπως οι εξής παρακάτω :

Violeta Went to Heaven του Andrew Wood
Crazy and the Thief του Cory McAbee
Your Beauty is Worth Nothing, του Husein Tabak

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 2 Νοεμβρίου με την πραγματικά ….αχαρακτήριστη ταινία Holy Motors που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και αποχωρήσεις στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας.



Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αρχίζει την Παρασκευή το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης"

Leave a reply