[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα
Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ούτε οι περικοπές, ούτε η πτώση της κατανάλωσης, αλλά ούτε και η ύφεση που σαρώνει για πέμπτη διαδοχική χρονιά την ελληνική οικονομία αποτελούν «υψηλά» εμπόδια για την ακρίβεια στη χώρα μας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης δημοσιοποίησε χθες τα στοιχεία συγκριτικής έρευνας, σχετικά με την ακρίβεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στο γάλα και τα γαλακτοκομικά, αλλά και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τους υπολογιστές.

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη κατηγορία, του γάλακτος, το υπουργείο, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» αποδίδει το υψηλό επίπεδο τιμών στις υψηλές τιμές που εισπράττουν οι αγελαδοτρόφοι (στη Βόρεια Ευρώπη είναι 29 λεπτά το κιλό, ενώ στην Ελλάδα 47-56 λεπτά), στην περιορισμένη διατηρησιμότητα του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος και στο αυξημένο μεταφορικό κόστος λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της χώρας (νησιωτική).Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ελλάδα είναι η 8η ακριβότερη χώρα στο ψωμί και τα δημητριακά. Το επίπεδο των τιμών στην κατηγορία αυτή είναι κατά 15,8% υψηλότερο σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο τιμών. Παράλληλα, σε υψηλές θέσεις στη λίστα της «ευρωπαϊκής ακρίβειας» είναι η Ελλάδα στην κατηγορία «λίπη και έλαια». Στην κατηγορία του κρέατος, όπου ο βαθμός εξάρτησης της χώρας από εισαγωγές είναι υψηλός, οι τιμές είναι σχετικά χαμηλές.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα"

Leave a reply