[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αλέξης Τσίπρας: Να διωχθούν αυτοί που έκρυψαν τη λίστα Λαγκάρντ
Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ»Την δίωξη όσων κάλυψαν τους πιθανούς φοροφυγάδες που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και όχι «αυτών που την αποκαλύπτουν» ζήτησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ενωσης Ελλήνων Δικαστικών και Εισαγγελέων στο γραφείο του στην Βουλή.


Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «αντί να διώκονται όσοι καλύπτουν τους φοροφυγάδες διώκονται αυτοί που τους αποκαλύπτουν» και σχολιάζοντας την σύλληψη του  εκδότη του “Hot Doc” Κώστα Βαξεβάνη ανέφερε: «Οι εξελίξεις της δίωξης σε συνδυασμό με το γενικότερο αίσθημα της ατιμωρησίας αποτελούν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι «εδώ και δύο μήνες καταθέσαμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο την οποία ο Πρόεδρος της Βουλής έβαλε στο συρτάρι του, όπως έβαλαν τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι τους ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου».

Πέραν αυτών ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικούς τακτικισμούς» τις ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με την μορφή, τον τρόπο και τον χρόνο που θα φέρει η κυβέρνηση τα μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ στην Βουλή» ενώ για τις περικοπές στους μισθούς των δικαστών σημείωσε ότι: «Η επίθεση της μνημονιακής κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των Ελλήνων δικαστικών.

Η επίθεση προς τους δικαστικούς λειτουργούς έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Τα 40 εκατ. ευρώ που τους περικόπτουν δεν είναι αυτά που θα σώσουν τη χώρα. Είναι μια μνημονιακή επιλογή. Κάποιοι θέλουν η ελληνική δικαιοσύνη να μην ασκεί απερίσπαστα τα καθήκοντα της».

Πάντως, ο κ. Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη περι δημιουργίας ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατά των λαϊκιστών σημείωσε: «Μάταιες προσπάθειες από το πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Προσπάθεια για να ανακόψει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ σύντομα η απάντηση θα δοθεί από τον ελληνικό λαό». 


Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αλέξης Τσίπρας: Να διωχθούν αυτοί που έκρυψαν τη λίστα Λαγκάρντ"

Leave a reply