[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας σε Corriere della serra: "Μόνο η διαγραφή του χρέους θα σταματήσει την κρίση"
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Να καταργηθεί το Μνημόνιο, διότι δεν αποδίδει», τονίζει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» ο Αλέξης Τσίπρας.«Μόνον το σβήσιμο του χρέους των χωρών σε μεγαλύτερη δυσκολία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να σταματήσει την κρίση», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον οποίο «πρέπει να συγκληθεί μια νέα διάσκεψη σαν και εκείνη που συνήλθε στο Λονδίνο, το 1953, όταν διεγράφη μεγάλο μέρος του γερμανικού χρέους και δόθηκε αναβολή, στο Βερολίνο, σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των τόκων».

«Μετά τη διαγραφή του χρέους των χωρών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, πρέπει να εγκριθεί ένα σχέδιο Μάρσαλ, με στόχο τη ρευστότητα, για να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα», τονίζει ο κ. Τσίπρας.

«Η ανεργία έφτασε το 25%, από την αρχή της κρίσης -πριν πέντε χρόνια. Το ένα τρίτο του κόσμου ζει κάτω από το όριο της φτώχειας», εξηγεί στον δημοσιογράφο της εφημερίδας ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «από τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα 31 χρειάζονται για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην πραγματική οικονομία θα καταλήξουν μόνον πεντακόσια με εξακόσια εκατομμύρια».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας προσάπτει στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ότι θέλει να οικοδομήσει μια Ευρώπη στα μέτρα της Γερμανίας, αντί να εργασθεί για μια ευρωπαϊκή Γερμανία και επαναλαμβάνει ότι «το Μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί διότι δεν αποδίδει».

Σε ό,τι δε αφορά το μέλλον του ευρώ, σημειώνει: «Η ζώνη του ευρώ είναι μια αλυσίδα που τη συνθέτουν δεκαεπτά κρίκοι. Αν ένας σπάσει, θα διαλυθεί όλη. Μετά την Ελλάδα, σειρά θα έχουν οι άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, η Ισπανία, η Πορτογαλία και στο τέλος, η Ιταλία».


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας σε Corriere della serra: "Μόνο η διαγραφή του χρέους θα σταματήσει την κρίση""

Leave a reply