[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Google Data Centers: Εκεί που «ζει» το Internet
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Google να απογοητεύουν τους επενδυτές και τη μετοχή της να κατρακυλά, ο κολοσσός του διαδικτύου βρήκε έναν άλλο τρόπο να τραβήξει και πάλι τα βλέμματα πάνω του, καθώς για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του μαγικού κόσμου των κέντρων δεδομένων της (data centers), όπου συλλέγονται, επεξεργάζονται και διακινούνται τα δεδομένα της μηχανής αναζήτησης.
 
Οι εγκαταστάσεις της Google όταν ιδρύθηκε στεγάζονταν σε ένα γκαράζ, ενώ σήμερα είναι τόσο αχανείς και μεγάλες, που οι υπάλληλοι μετακινούνται με ποδήλατα!   

Στις φωτογραφίες φαίνονται χιλιάδες χιλιόμετρα πολύχρωμων καλωδίων και σωληνώσεων, ενώ οι σκληροί δίσκοι έχουν το μέγεθος. πολυκατοικίας! Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί δεν έχουν επιλεγεί μόνο για αισθητικούς λόγους, αφού κάθε σωλήνας έχει και μια συγκεκριμένη λειτουργία. Ειδικότερα, ο κόκκινος μεταφέρει ζεστό νερό και ο μπλε το νερό που ψύχει τις εγκαταστάσεις. 

 


Τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας βρίσκονται στις ΗΠΑ, τη Φινλανδία και το Βέλγιο και ετοιμάζονται άλλα τέσσερα στο Χονγκ Κονγκ, τη Χιλή και τη Σινγκαπούρη, ενώ μέχρι πρότινος ήταν απόρρητα και δεν επιτρεπόταν στο κοινό να τις δει.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Google Data Centers: Εκεί που «ζει» το Internet"

Leave a reply