[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Mία ακόμα νίκη για την Ελλάδα που αντιστέκεται!
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της τρόικας... Μπορεί να υπήρξαν πάμπολλες στιγμές που υπέστη ταπείνωση και εξευτελισμό ακόμα και από τους Ευρωπαίους εταίρους της.... Μπορεί το ελληνικό GDP συνεχώς να συρρικνώνεται... Μπορεί στο τέλος – τέλος η καθημερινότητά μας να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη...

Είναι όμως γεγονός, όχι υποκειμενικό αλλά απόλυτα μετρήσιμο ότι και η Εθνική μας ομάδα, αλλά και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο (πέρα από τη -δικαιολογημένη εν πολλοίς- γκρίνια μας για το εφετινό επίπεδο της Superleague και την ανταγωνιστικότητα των συλλόγων) παραμένει ψηλά και στη συνείδηση των Ευρωπαίων φιλάθλων, ενώ συνεχίζει να φλερτάρει με τις κορυφαίες θέσεις σε όλους τους επίσημους δείκτες κατάταξης και... μέτρησης με βάση τα επίσημα αποτελέσματα!
Υπό αυτή την έννοια είναι εξίσου καθοριστικό και το αποψινό ματς με τη Βοσνία και αυτό της ερχόμενης Τρίτης με τη Σλοβακία. Με δύο νίκες σε αυτά τα δύο ματς, πέραν του αβαντάζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, είναι δεδομένη η παραμονή της Εθνικής Ελλάδας στο top-10 της επίσημης κατάταξης της FIFA (FIFA/Coca-Cola World Ranking) και η σταθεροποίηση της ομάδας του Φερνάντο Σάντος πάνω από συγκροτήματα όπως αυτό της Βραζιλίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας!

Η Εθνική μας ομάδα είναι για το μήνα Οκτώβριο στη 10η θέση πίσω από Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Αγγλία, Ολλανδία, Ουρουγουάη, Ιταλία και Κολομβία. Λογικά εκεί θα βρισκόμαστε και στην επόμενη ανακοίνωση στις 7 Νοεμβρίου. Σε πόσους άλλους τομείς της κοινωνικής ή οικονομικής δραστηριότητας η χώρα μας βρίσκεται τόσο ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο;

Παραμένουμε επικεφαλής!

Πάμε όμως και στην κατάταξη της UEFA με βάση το νέο σύστημα υπολογισμού του συντελεστή των Εθνικών ομάδων, αυτό που θα καθορίσει την τύχη της Εθνικής στις επόμενες κληρώσεις της σε διεθνές επίπεδο.

Ως προς την επόμενη προκριματική διαδικασία στην οποία θα μετάσχει η Εθνική μας μετά από αυτή για το Μουντιάλ του 2012 και θα είναι για το διευρυμένο με 24 ομάδες Euro του 2016 στη Γαλλία, η Ελλάδα με βάση τα τωρινά δεδομένα (που θα ενισχυθούν αν όλα πάνε καλά στο δρόμο μας για τη Βραζιλία) θα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης μαζί με Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Αγγλία, Ρωσία και Κροατία!

Στην κατάταξη της UEFA βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην 8η θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξίσου σημαντική επιτυχία για τον Γιώργο Καραγκούνη και την παρέα του! Και αρκετό σαν απάντηση σε όσους επικαλούνται την τύχη για να δικαιολογήσουν τις καλές κληρώσεις που έχει τα τελευταία χρόνια η Εθνική μας στις προκριματικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων. Για να μην... διαμαρτύρεται και ο αρχηγός όταν του το λένε και τον... εκνευρίζουν!

Δεύτερο γκρουπ για Μουντιάλ!

Ως προς την τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας και αν με το καλό δώσουμε το παρών σε δεύτερη σερί τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική μας, πάντα με τα τωρινά δεδομένα στην κλήρωση της 13ης Δεκεμβρίου του 2013 στην Μπαϊα της Βραζιλίας θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας! Με τα τωρινά δεδομένα οι επικεφαλής των 8 ομίλων της τελικής φάσης εκτός της οικοδέσποινας Βραζιλίας θα είναι οι: Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή και Ολλανδία. Αμέσως μετά στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα έμπαιναν (αν η κλήρωση γινόταν σήμερα) η Ιταλία, η Κολομβία, η Κροατία, η Ρωσία, η Εθνική μας ομάδα, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Γαλλία και το Μεξικό! Με την απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως ότι όλες αυτές οι ομάδες θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση...

Μία θέση κάτω στην UEFA!

Στη μοναδική κατάταξη που πριν από μία εβδομάδα υποχωρήσαμε κατά μία θέση και... βγήκαμε από το top-10 της Ευρώπης είναι η επίσημη βαθμολογία των χωρών στην UEFA με βάση τα αποτελέσματα των συλλόγων την τελευταία 5ετία στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Από την 10η θέση υποχωρήσαμε στην 11η, αφού μας ξεπέρασε το Βέλγιο, αν και προς το παρόν έχουμε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς.

Μικρό βεβαίως το κακό για τη χώρα μας που παρά τη μόλις μία ισοπαλία στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και τον αποκλεισμό ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου από τα προκριματικά του Europa, δεν κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το ορόσημο της 12ης θέσης. Υπάρχει μεγάλη απόσταση και από τη 13η Κύπρο και από την 14η Αυστρία, που εκτός των άλλων συνεχίζουν με μία ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης χωρίς μεγάλες πιθανότητες διάκρισης.

Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσουμε δεδομένα το ίδιο στάτους εκπροσώπησης (με τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους, τον δεύτερο στο προκριματικό των μη πρωταθλητών και τρεις ομάδες στα προκριματικά του Europa) για τα δύο επόμενα χρόνια... μέχρι να βγούμε στις αγορές!
Από την 11η θέση, με τα τωρινά δεδομένα, θα ξεκινήσει η χώρα μας και την επόμενη σεζόν στη βαθμολογία της UEFA, με επίσης μεγάλες πιθανότητες να διατηρηθεί στο top-12, οπότε όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη εκπροσώπηση (αμέσως μετά δηλαδή τις top ευρωπαϊκές χώρες) θα ισχύσει για την επόμενη τριετία.


Πηγη:sentragoal

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Mία ακόμα νίκη για την Ελλάδα που αντιστέκεται!"

Leave a reply