[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Pre-game: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (19:30)
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Τούμπα και μαζί θέλει να επιστρέψει και στις νίκες, καθώς στο γήπεδό του πέτυχε την τελευταία του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Αρη. Αντίπαλός του η ετέρα «κιτρινόμαυρη» ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, η... ουραγός ΑΕΚ (19:30, NovaSports1, Sentra 103,3, SentraGoal).

Οσο αντιφατικές να είναι οι δυο συγκεκριμένες λέξεις βάσει ιστορίας, η πραγματικότητα θέλει την Ενωση να παίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για «ό,τι βγει», την ώρα που ο ΠΑΟΚ -ο οποίος πριν από δυο εβδομάδες άφησε στο Ηράκλειο δυο βαθμούς- δεν θέλει να χάσει την επαφή του με την κορυφή, από την οποία απέχει τη δεδομένη στιγμή πέντε βαθμούς. Προερχόμενος από το πρόσφατο ντέρμπι με τον Αρη, τόσο ο Γιώργος Δώνης όσο και οι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνουν πλέον να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διαχειριστούν παιχνίδια όπως το σημερινό.


 Οι «ασπρόμαυροι» νίκησαν τον Αρη, όμως στο φινάλε βγήκαν «χαμένοι», καθώς στερήθηκαν δυο βασικές μονάδες για το επόμενο παιχνίδι, ενώ ο Γιώργος Δώνης θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από τις κερκίδες της Τούμπας και όχι από τον πάγκο. Ο τεχνικός του «δικέφαλου» έχει δώσει σαφείς οδηγίες στους παίκτες του για παιχνίδι υπομονής και επιμονής, έχοντας εμπιστοσύνη ότι το σύστημα που ακολουθεί (το 4-4-2) αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες ως μονάδες είναι σε θέση να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία της Ενωσης.

Αλλωστε, για το θέμα των νεύρων και των καρτών άνοιξε ολόκληρος διάλογος, εντός και εκτός ΠΑΟΚ, με τον τεχνικό του να θεσπίζει εσωτερικό κανονισμό με πρόστιμο για κάθε κάρτα και τον Ιβάν Σαββίδη να περνά «γενεές δεκατέσσερις» τον Δώνη δημοσίως για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Αρη. Ο Γιώργος Δώνης πέρασε δυο περίεργες εβδομάδες, καθώς υπήρχαν παίκτες για τους οποίους χρειάστηκε να περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει αν θα τους έχει στην αποστολή ή και στην ενδεκάδα.

Πάει στην Τούμπα για να τα φέρει... τούμπα

Για την ΑΕΚ οι αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Πολλώ δε μάλλον φέτος, που τα πράγματα για την Ενωση έχουν φτάσει στο ναδίρ. Ακόμα κι έτσι πάντως, ακόμα και την ώρα που ελάχιστοι θα πόνταραν σε θετικό αποτέλεσμα, εντός των "κιτρινόμαυρων τειχών" πνέει πλέον άλλος αέρας. Ο ερχομός του Εβαλντ Λίνεν στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση τους παίκτες που πλέον πιστεύουν σε αποτέλεσμα. Εκτιμούν πως μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση στην ομάδα, να βάλουν από απόψε τα θεμέλια για την αντεπίθεση.
Ο Λίνεν δεν έχει σταματήσει να τους δουλεύει στο ψυχολογικό κομμάτι. Εκεί εκτιμά πως θα κριθούν τα πάντα. Να μπουν οι παίκτες του στην Τούμπα δίχως να έχουν κανένα φόβο και με πίστη στον εαυτό τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πλάνο. Ο Γερμανός με τη μεθοδικότητά του επιχειρεί να στήσει την ομάδα του με τέτοιο τρόπο, που θα μπορεί να διασφαλίσει το μηδέν και παράλληλα να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Ετσι προέκυψε το σχήμα που παραπέμπει σε... ισπανικό μοντέλο και Σπαλέτι. Το 4-6-0, η παράταξη της ομάδας δίχως κλασικό φορ, είναι η λογική που επιλέγει ο Λίνεν για το παιχνίδι. Με δύο τεχνίτες, γρήγορους και με νεύρο παίκτες (Κατίδη και Φούντα) να εναλλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης και δύο ταχύτατους στα άκρα (Βαλεντίνο Βλάχο και Λαγό). Ο Γερμανός ετοιμάζει και τον Φέτση -στην παρθενική του συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΚ- ως παρτενέρ του Κορδέρο στη μεσαία γραμμή, ενώ η άμυνα θα διατηρηθεί με τα πρόσωπα των τελευταίων αναμετρήσεων.


ΠΑΟΚ (4-4-2): Χακόμπο, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Φωτάκης, Κάτσε, Λαζαρ, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

AEK (4-2-3-1): Αραμπατζής, Αρκούδας, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Κοντοές, Κορδέρο, Φέτσης, Βλάχος, Φούντας, Λαγός, Κατίδης


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Pre-game: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (19:30)"

Leave a reply