[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ελεγχος στις συναλλαγές άνω των 100.000 –Οποιος δεν τις δικαιολογήσει θα πληρώσει
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι τράπεζες έχουν ετοιμάσει λίστες με περίπου 100.000 καταθέτες, οι οποίοι μέχρι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου θα έχουν λάβει ειδοποιητήριο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις συναλλαγές τους, οι οποίες ξεπερνούν σε συνολικό ύψος τις 100.000 ευρώ και αυτό το ποσό δεν ταυτοποιείται με τα ποσά που έχουν δηλώσει στην Εφορία.

Σύμφωνα με tovima.gr αν οι καταθέτες δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τις κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους -το χρονικό περιθώριο είναι μέχρι το τέλος του χρόνου-, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο και την Επιτροπή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος βασίστηκε στην 2652 πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που συντάχθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2012, για τον νέο τρόπο ελέγχου των μη συνηθισμένων ή υπόπτων συναλλαγών που σχετίζονται με φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με τις λίστες που έχουν ετοιμάσει οι τράπεζες σε κάθε ένα από τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα ο αριθμός των ελεγχομένων πολιτών θα κυμαίνεται από 10.000 έως 20.000, ενώ στα ειδοποιητήρια – προσκλήσεις που θα αποστέλλουν στους πελάτες, οι οποίοι θα καλούνται για έλεγχο, θα τους ενημερώνουν σε ποιο υποκατάστημα θα παρουσιασθούν προκειμένου να παρέχουν τις εξηγήσεις τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ένα ποσοστό τουλάχιστον 10% των πελατών των τραπεζών δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση, ενώ υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό άνω του 20% δεν θα μπορέσει να δώσει να δικαιολογήσει τις συναλλαγές.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ελεγχος στις συναλλαγές άνω των 100.000 –Οποιος δεν τις δικαιολογήσει θα πληρώσει"

Leave a reply