[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συρία: 2,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους υπολογίζει η Ερυθρά Ημισέληνος
Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει η ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα


Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει η ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Τρίτη το συριακό τμήμα της Ερυθράς Ημισελήνου. Με ανακοίνωσή της η τελευταίαμ υπολογίζει τους εκτοπισμένους εντός της Συρίας εξαιτίας του εμφυλίου στα 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, ακόμα και αυτός ο υπολογισμός θεωρείται μετριοπαθής από τους διεθνείς οργανισμούς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κυρία Μελίσα Φλέμινγκ, ανέφερε: «Κάνουν λόγο για 2,5 εκατομμύρια. Πιστεύουν ότι ίσως είναι περισσότεροι και ότι πρόκειται για μια πολύ συντηρητική εκτίμηση. Οι άνθρωποι μετακινούνται συνεχώς, τρέπονται σε φυγή, κρύβονται. Είναι δύσκολο να καταμετρηθούν»

Η εκτίμηση του ΟΗΕ είναι ότι τον ερχόμενο Χειμώνα περισσότεροι από 4 εκατ. θα χρειαστούν βοήθεια.


Στο μεταξύ η Υπάτη Αρμοστεία απέσυρε για λόγους ασφαλείας εκπροσώπους της από το Χάσακ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, την ώρα που οι συγκρούσεις κατέστρεψαν προμήθειες για τον Χειμώνα.
Μέχρι στιγμής οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες από τη Συρία στις γειτονικές χώρες (Λίβανο, Τουρκία, Ιορδανία, Ιράκ), φθάνουν τους 407.000, αριθμός που αυξάνεται καθημερινά ενώ προφανώς αρκετοί είναι και αυτοί που δεν έχουν καταγραφεί.


Πηγή: tovima

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Συρία: 2,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους υπολογίζει η Ερυθρά Ημισέληνος"

Leave a reply