[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κοινωνικό κραχ με 28% πραγματική ανεργία το 2012!!
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Η αύξηση της ανεργίας πέρα από κάθε πρόβλεψη οδηγεί σε κοινωνικό κραχ, υποστηρίζει σε δήλωσή του στην Αυγή της Κυριακής ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Σάββας Ρομπόλης, ενώ προβλέπει ότι η πραγματική ανεργία θα φθάσει το 28% μέσα στο 2012. Όπως υποστηρίζει «η έκρηξη της ανεργίας στο 18,4% το 2011 σηματοδοτεί μια ανησυχητική εξέλιξη καθώς οι άνεργοι φθάνουν πλέον τους 907.000, δηλαδή είναι διπλάσιοι σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009.

Η εξέλιξη αυτή μετατρέπει το κραχ της ανεργίας σε κοινωνικό κραχ, διαγράφοντας ανεξέλεγκτες προοπτικές αν η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική δεν ανακόψει την πορεία της. Είναι επίσης ενδιαφέρον να τονιστεί ότι αυτή η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας συνυπάρχει με πρωτόγνωρη αύξηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι η μονεταριστική άποψη πως η ευελιξία στην αγορά εργασίας οδηγεί σε μείωση της ανεργίας δεν ανταποκρίνεται στην ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα γεγονός που σε πρόσφατες μελέτες του αναγνωρίζει και ο ΟΟΣΑ. Να θυμίσουμε ότι οι προβλέψεις του ΙΝΕ ΓΣΕΕ επαληθεύονται με την έννοια ότι η στατιστική ανεργία το 2011 κατά μέσον όρο θα φθάσει στο 18% και η πραγματική στο 23%. Το 2012 η στατιστική ανεργία θα κινηθεί… στο 21% και, αν υπολογίσουμε την υλοποίηση του προγράμματος εργασιακής εφεδρείας, θα φθάσει το 23% και η πραγματική ανεργία στα επίπεδα του 28%. Θα έχουμε δηλαδή σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ανέργους σε εργατικό δυναμικό 5 εκατομμυρίων» .Πηγή: tsantiri

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κοινωνικό κραχ με 28% πραγματική ανεργία το 2012!!"

Leave a reply