[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Θρίαμβος Ολυμπιακού, 3-1 τη Μονπελιέ (photos, video)
Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ενας... μαγικός Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τη Μονπελιέ, φτάνοντας τους έξι βαθμούς στον όμιλό του! 



 Ένας Ολυμπιακός που έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού... καθάρισε τη Μονπελιέ μέσα σε 2'.

Ο Μασάντο άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά ο διαιτητής είδε πέναλτι στη φάση του 65' και ο Μπελχαντά έκανε το 1-1, ένα λεπτό αργότερα.

Ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" δεν πανικοβλήθηκαν και στα τελευταίο δεκάλεπτο παρέδωσαν μαθήματα, του πως να παίρνεις ένα ματς και μάλιστα θριαμβευτικά όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο.
Από το .. μαγικό αριστερό του Χολέβας, ο Γκρέκο αρχικά έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους και ο Μήτρογλου στο 82' διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τοποθέτησε τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέβας και στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς και Σιόβας.
Στη θέση των αμυντικών χαφ ήταν οι Μανιάτης και Μοδέστο. Ο Μασάντο σε δημιουργικό ρόλο είχε δεξιά του τον Αμπντούν και αριστερά του Γκρέκο με τον Κώστα Μήτρογλου να είναι ο μόνος προωθημένος.

Με το ίδιο σύστημα παρέταξε την την ομάδα του και ο Ρενέ Ζιράρ.

Ο Ζουρντρέν στο τέρμα, αριστερά στη άμυνα ήταν ο Μπεντιμό, δεξιά ο Μποκαλί και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Εμπιβά και Χίλτον.

Οι Σαϊχί και Μαρβό είναι τα δυο αμυντικά χαφ, δεξιά μπροστά ήταν ο Καμπελά, αριστερά ο Μουνιέ, ανάμεσά τους ο Μπελχαντά και μπροστά ο Καμαρά.



Με το... καλημέρα Μασάντο

Με τον κόσμο στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση, θέλοντας να δείξει στους Γάλλους ότι εκείνος θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης.

Η πίεση των παικτών του Ζαρντίμ έφερε καρπούς πολύ νωρίς και μόλις στο 4' ο Γκρέκο γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, Αμπντούν και Μήτρογλου μπήκαν στην πορεία της, αυτή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι κι από κοντά ο Μασάντο με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι δεν... έκατσαν στις δάφνες του 1-0 και συνέχισαν σε ψηλό τέμπο, φτάνοντας πολύ κοντά στο 2-0 επτά λεπτά μετά το πρώτο γκολ.

Ο Μήτρογλου έκανε γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ της Μονπελιέ κατάφερε να αποκρούσει.

Κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση. Η πρώτη καλή στιγμή της ομάδας του Ζιράρ ήρθε στο 31' με τον Καμαρά, αλλά το πλασέ του στην κίνηση κατέληξε άουτ, υπό την πίεση του Σιόβα.

Έτσι, το πρώτο μέρος τελείωσε με το γκολ του Μασάντο να ζωρίζει τις δύο ομάδες.



Μπήξε ορεξάτος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ζιράρ να βάζει στη θέση του Καμπελά τον Σαρμπονιέ.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν ζεστοί στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 47' ο Μασάντο, στην αντεπίθεση, βρήκε με όμορφη μπαλιά το Μήτρογλου, αλλά τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ ο Μπεντιμό. Αν περνούσε η μπάλα, ο επιθετικός του Ολυμπιακού δύσκολα δεν θα έκανε το 2-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μια καλή ευκαιρία για να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους. Ο Αμπντούν από τα αριστερά, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, γύρισε στο Μήτρογλου, αλλά ήταν ένα βήμα πιο πίσω από την τροχιά της μπάλας και δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ.

Δύο λεπτά αργότερα, σε ακόμη μια αντεπίθεση, οι παίκτες του Ζαρντίμ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή αυτός ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Μονπελιέ, αλλά ο διαιτητής δεν είδε παράβαση και έτσι άφησε το  παιχνίδι να συνεχιστεί.

Η ισοφάριση...

Στην επόμενη φάση, ο Κάρολ κράτησε το μηδέν για τον Ολυμπιακό, πιάνοντας το πλασέ του Καμαρά. Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ του Ολυμπιακού.
Τελικά, οι Γάλλοι έφτασαν στην ισοφάριση με ένα πέναλτι που έφερε γκρίνια στην ερυθρόλευκη εξέδρα. Ο Καμαρά έπεσε στην περιοχή δίχως να τον κρατούσε ο Σιόβας την ώρα που έπεφτε, ενώ μάλιστα είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Ο Μπελχαντά από την άσπρη βούλα ευστόχησε, παρά το ότι ο Κάρολ μάντεψε σωστή πλευρά.

... και η ερυθρόλευκη αντεπίθεση

Η χαρά των Γάλλων διήρκησε 14'. Ο Γκρέκο, 10' από το τέλος της κανονικής διάρκειας, πλάσαρε με το δεξί μέσα από την περιοχή και να έκανε το 2-1 από το κόρνερ του Χολέβας.
Η όρεξη των νταμπλούχων Ελλάδας, δεν σταμάτησε εκεί.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Χολέβας ξανά με σέντρα ακριβείας βρήκε το Μήτρογλου και εκείνος με απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή κεραυνοβολεί τον Ζουρντρέν για να διαμορφώσει το τελικό 3-1!

Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε στους έξι βαθμούς του ομίλου και έρχεται αγκαλιά με την 3η θέση, ενώ είναι για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης των "16" του Champions League.



  Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (74' Φουστέρ), Αμπντούν, Γκρέκο, Μασάντο (87' Φέισα), Μήτρογλου (90+2' Λυκογιάννης).

Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιανγκά-Μπιβά, Ίλτον, Μπεντιμό, Σαϊχί, Μαρβό, Μπελχαντά, Καμπεγιά (46' Σαρμπονιέ), Μουνιέ (62' Τινάν), Καμαρά.



Πηγή: woop

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Θρίαμβος Ολυμπιακού, 3-1 τη Μονπελιέ (photos, video)"

Leave a reply