[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γενική απεργία: Μπλακ άουτ για 48 ώρες σε όλη τη χώρα
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν αύριο σε 48ωρη απεργία. Απέχουν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί. Παραλύουν οι συγκοινωνίες έως και την Τετάρτη. Κλειστά και τα καταστήματα την Τρίτη

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί το επόμενο διήμερο η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 48ωρη πανελλαδική απεργία. Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ αλλά και οι αυτοκινητιστές ταξί.


Στη 48ωρη απεργία που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, εφοριακοί και εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, προσωπικό ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχωρά σε 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις χθες τα μεσάνυχτα. Δεν αποκλείεται να συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή.

Ρολά θα κατεβάσουν αύριο τα καταστήματα αφού στην κινητοποίηση συμμετέχουν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, ενώ την Τετάρτη θα λάβουν μέρος στο απογευματινό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.Σε τριήμερη απεργία -από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη- προχωρά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Αύριο και μεθαύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ενώ κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία.

Στο μεταξύ σε «Γολγοθά» θα μετατραπούν οι μετακινήσεις αυτήν την εβδομάδα καθώς έως και την Τετάρτη αναμένεται να «παραλύσουν» οι συγκοινωνίες. Παράλληλα οι αυτοκινητιστές ταξί ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα γίνουν κάποια δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να κατέβουν όσοι το επιθυμούν στα συλλαλητήρια

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα γίνουν κάποια δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να κατέβουν όσοι το επιθυμούν στα συλλαλητήρια

Αναλυτικά ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα και αύριο οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ καθώς οι εργαζόμενξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η απεργία αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη, ενώ σήμερα θα αποφασιστεί εάν ο ηλεκτρικός και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια αύριο και μεθαύριο προκειμένου να μετακινηθούν οι πολίτες που θέλουν να μετάσχουν στα συλλαλητήρια.
:
Χωρίς ταξί την Τρίτη η Αθήνα

Η «Οδύσσεια» στις μετακινήσεις θα κορυφωθεί αύριο και μεθαύριο, καθώς θα ακινητοποιηθούν και τα τρόλεϊ και τα αστικά λεωφορεία. Ακινητοποιημένοι τις ίδιες ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη) θα μείνουν και οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού.

Στάση εργασίας
Με προβλήματα θα εκτελεστούν και οι πτήσεις αύριο, καθώς η στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα φέρει ακυρώσεις πτήσεων αλλά και αλλαγές ώρας σε αρκετά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία αύριο και μεθαύριο.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με αιχμή την τροπολογία για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Αύριο θα γίνει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και Τετάρτη από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα.

Αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στη Βουλή, ενώ στις 10.30 στην Ομόνοια είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.


Ποιοι και πότε απεργούν τις επόμενες μέρες

Σήμερα
Νοσοκομειακοί γιατροί, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι σε μετρό - τραμ - ηλεκτρικό, αυτοκινητιστές ταξί.

Αύριο
Δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι - καθηγητές, εφοριακοί, εργαζόμενοι στα Ταμεία, προσωπικό δήμων και νομαρχιών, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι σε μετρό - τραμ - ηλεκτρικό- τρόλεϊ - λεωφορεία - προαστιακό - ΟΣΕ, αυτοκινητιστές ταξί. Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι. Στάση εργασίας δημοσιογράφοι, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Την Τετάρτη
Δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι - καθηγητές, εφοριακοί, εργαζόμενοι στα Ταμεία, προσωπικό δήμων και νομαρχιών, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ναυτεργάτες, νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτοκινητιστές ταξί. Στάση εργασίας δημοσιογράφοι.

Αποχή στα δικαστήρια

«Κατεβάζει ρολά» για όλη την εβδομάδα η δικαιοσύνη σε πανελλαδικό επίπεδο, λόγω της 5νθήμερης αποχής που αποφάσισαν οι δικηγόροι, που θα αποκλείσουν συμβολικά τα δικαστήρια, ενώ και οι δικαστικοί λειτουργοί θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στα επικείμενα μέτρα.

Παράλληλα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συνέλθει την Πέμπτη για να αποφανθεί αν είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές που θα ψηφίσει τα επόμενα 24ωρα η Βουλή και η γνωμοδότησή της αναμένεται να αποτελέσει πρόκριμα για τη δικαστική πορεία και την τύχη που θα έχουν τα μέτρα αυτά κατά την εφαρμογή τους. Την Ολομέλεια συγκάλεσε η πρόεδρος ΑΠ Ρ. Ασημακοπούλου μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από πολλά μέλη του ανωτάτου δικαστηρίου.

Το ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) στη θέση του παραιτηθέντος α' αντιπροέδρου της, εφέτη Ν. Σαλάτα, επέλεξε τον αντεισαγγελέα Εφετών Ευ. Κασαλιά, ενώ αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην είσοδο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, τη μέρα ψήφισης των μέτρων, και παράσταση του προεδρίου της ΕΔΕ στη Βουλή κατά τη συζήτησή τους.

Η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων υπό τον πρόεδρό της Ιω. Αδαμόπουλο αποφάσισε ομόφωνα αποχή από 5 έως και 9 Νοεμβρίου, κλείσιμο όλων των δικηγορικών συλλόγων την Τετάρτη και τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό (9 π.μ . - 12 μ.) των δικαστικών μεγάρων της χώρας.


Πηγή: e-go

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

1 σχόλια for "Γενική απεργία: Μπλακ άουτ για 48 ώρες σε όλη τη χώρα"

  1. http://skopelos-news.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3993.html

Leave a reply