[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ολάντ: Κριτική σε 5 χρόνια
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Να τον κρίνουν μακροπρόθεσμα για τις προσπάθειές του να αναζωογονήσει τη δοκιμαζόμενη βιομηχανία της χώρας και να θέσει τέλος στην αύξηση της ανεργίας ζήτησε την Τρίτη από τους Γάλλους ψηφοφόρους ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ.

Τονίζοντας ότι οι χαμηλές αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων δείχνουν ότι οι αγορές εκτιμούν ότι οι οικονομικές πολιτικές της Γαλλίας είναι αξιόπιστες, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι θα χρηματοδοτήσει τις επιστροφές φόρου των εταιριών μέσω της μικρής αύξησης του ΦΠΑ.

«Η ύφεση δεν είναι το πεπρωμένο μας» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ σε ομιλία του μετά από έξι μήνες στη θέση του προέδρου και ενώ η δημοτικότητά του κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις.

«Μπορώ να καταλάβω τις αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί. Η μόνη έγκυρη ερώτηση θεωρώ ότι δεν είναι η κοινή γνώμη σήμερα, αλλά η κατάσταση της Γαλλίας σε πέντε χρόνια» πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι δεν θα παρεκκλίνει του στόχου του να αναζωογονήσει την οικονομία σε διάστημα δύο ετών από την πτώση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστό αποδοχής 36%, πολύ κάτω από το 60% που έλαβε τον Μάιο όταν εξελέγη.

«Η ανάκαμψη θα χρειαστεί χρόνο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλω οι νέοι άνθρωποι να ζουν καλύτερα σε διάστημα πέντε ετών» τόνισε.

Κάλεσε, επίσης, συνδικάτα και εργοδότες να καταλήξουν σε έναν «ιστορικό συμβιβασμό» για τη μεταρρύθμιση των συμβάσεων εργασίας, για την ενίσχυση της απασχόλησης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά θα προτιμούσε να μετατρέψει σε νόμο συμφωνία που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων.


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ολάντ: Κριτική σε 5 χρόνια"

Leave a reply