[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η "αθέατη πλευρά" του ποδοσφαίρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η "αθέατη πλευρά" του ποδοσφαίρου, η οποία μεταξύ άλλων κρύβει και καλλιεργεί πολιτικές στάσεις που φτάνουν ως τον ακραίο εθνικισμό, είναι η μια από τις παραμέτρους της συζήτησης, με τίτλο "Ποδόσφαιρο: παιχνίδι, θρησκεία ή πόλεμος;", που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στο θέμα θα τοποθετηθούν ερευνητές και πανεπιστημιακοί, αντλώντας στοιχεία από αδημοσίευτο υλικό, και θα εμβαθύνουν σε πτυχές του ποδοσφαίρου και πώς το συγκεκριμένο άθλημα διεισδύει στην κοινωνία.

Μέσω της ταυτότητας του οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας κλιμακώνονται οι διαφοροποιήσεις, οι αντιπαραθέσεις που φθάνουν έως το μίσος, η ενίσχυση του ρόλου του "ανδρισμού" και, τέλος, η σημασία της ταυτότητας αυτής για την σεξιστική συμπεριφορά αλλά και το ζήτημα του μίσους.

Στη συζήτηση παίρνουν μέρος οι Κώστας Γιαννακόπουλος, Αν. Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Γιάννης Ζαϊμάκης, Αν. Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Παντελής Κυπριανός, καθηγητής Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και ο ψυχαναλυτής, Γεράσιμος Στεφανάτος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο αθλητικογράφος, Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου "Λέξεις & Σκέψεις" είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107 - 109, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9005 800


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η "αθέατη πλευρά" του ποδοσφαίρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών"

Leave a reply