[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25,5% στη δημοσκόπηση της PULSE RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Ακολουθεί η ΝΔ με 22% χωρίς την αναγωγή επί των εγκύρων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6,5%, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες , το ΚΚΕ 5% και η Δημοκρατική Αριστερά 4%. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των αναποφάσιστων που φτάνει στο 8,5%.



Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα ο Σαμαράς έναντι του Τσίπρα, με τους δύο αρχηγούς να ενισχύονται κατά λίγο συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο: από το 25% στο 28% ο Σαμαράς, από το 21% στο 23% ο Τσίπρας. Αδυνατούν ωστόσο και οι δύο να πλησιάσουν τον... Κανένα (45%).



Η ικανοποίηση από τις επιλογές και πράξεις της κυβέρνησης στο σύνολο των ερωτηθέντων είναι ένα εξαιρετικά ασθενές δημοσκοπικό μέγεθος (μόλις 26%), με τη δυσαρέσκεια να βρίσκεται στο τεράστιο 71%. Η ικανοποιήση είναι αισθητά μικρότερη από την πρόθεση ψήφου με αναγωγή (33,5%) προς τα κόμματα της συγκυβέρνησης.



Η άσκηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την ίδια ακριβώς δυσαρέσκεια με αυτήν που εκδηλώνεται προς την κυβέρνηση: 71%! Ικανοποιημένοι είναι οι δικοί του ψηφοφόροι του Ιουνίου (63%), αλλά η δυσαρέσκεια του 35% της ίδιας ομάδας είναι επίσης εντυπωσιακή.



Μία από τις κύριες υποσχέσεις εκ μέρους της κυβέρνησης -και όχι μόνον της νυν...- είναι ότι «αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία». Πόσοι την πιστεύουν ; Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC, μόλις το 16% (12% «μάλλον ναι» και μόνο 4% «σίγουρα ναι»). Αντιθέτως, «σίγουρα όχι» το 59% και «μάλλον όχι» το 22%.

 


Πηγή: real

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ"

Leave a reply