[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ρέκβιεμ πριν την εθνική καταστροφή
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

“ Κύριε Σαμαρά θα ήταν καλύτερο να προκηρύξετε εκλογές ”

Του Κώστα Καπνίση

Παρακολουθώντας τις καταιγιστικές εξελίξεις στην πολιτική σκηνή αλλά και στην ελληνική κοινωνία μπορούμε να πούμε με τρόπο ξεκάθαρο και χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό ότι η χώρα περιδινίζεται ακυβέρνητη προς μια πτώση στο έδαφος χωρίς ίσως τη δυνατότητα επιβίωσης για κανέναν από εμάς.

Τα συστήματα ελέγχου και οι ηλεκτρονικές ενδείξεις του σκάφους έχουν εδώ και αρκετό καιρό απενεργοποιηθεί δυστυχώς και από ότι δείχνουν τα πράγματα μάλλον εσκεμμένα.

Σε αυτό το σημείο καλό είναι να υπενθυμίζεται (σε περίπτωση που κάποιοι το ξεχνούν) διαρκώς ότι την τύχη της χώρας κρατά στα χέρια της η θλιβερή (επιεικής χαρακτηρισμός) τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Από ποιους όμως αποτελείται αυτή η κυβέρνηση;

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την πλήρη διάλυση του «ΠΑΣΟΚ». Το άλλοτε κραταιό Κίνημα όπως έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν είναι πια όμηρος των δομημένων συμφερόντων. Έχει καταντήσει να είναι ένα διεφθαρμένο «μαγαζάκι» που απλώς συμμετέχει στην εξουσία και «αλώθηκε» κυρίως από ανθρώπους που δεν είναι άξιοι όχι να ενστερνιστούν το όνειρο, την ελπίδα και το όραμα του ελληνικού λαού αλλά ούτε καν να υπερασπιστούν τους ίδιους τους εαυτούς. Καρεκλοκένταυροι, οπορτουνιστές, νεοφιλελεύθεροι, πολιτικά και κοινωνικά απαίδευτοι, παπαγάλοι του συστήματος, αρπακτικά, «μεταρρυθμιστές» της διαπλοκής καθώς και άλλα τέτοια «νόμιμα» και «ηθικά» στοιχεία ήρθαν να πάρουν θέση στο νέο «ΠΑΣΟΚ».

Στην τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις, εκβιασμοί για διαγραφές αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα εξαθλίωσης αλλά και εξαφάνισης της ελληνικής κοινωνίας. Κάποιοι άλλοι εμμένοντας στις πολιτικές τους φιλοδοξίες και στη δική τους πολιτική επιβίωση είναι έτοιμοι να συμμαχήσουν ακόμα και με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να εξασφαλίσουν υπουργικό θώκο.

Την ίδια στιγμή οι οικονομικοί εισαγγελείς στέλνουν στην Βουλή την δικογραφία για την υπόθεση Lagarde φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τυχόν ευθύνες τους σε ότι αφορά την όλη διαχείριση της υπόθεσης. Οι «αντάρτες» βουλευτές θέτουν πια ευθέως θέμα ηγεσίας και μερικοί έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης από την κοινοβουλευτική ομάδα. Τονίζουμε ότι το «ΠΑΣΟΚ» προέρχεται ήδη από μια εκλογική συντριβή σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη και του Ιούνη του 2012. Απώλεσε τα ¾ της δύναμής του μέσα σε τρία χρόνια. Δεν ήταν καθόλου βέβαια τυχαίο αυτό. Ήταν αυτό το «ΠΑΣΟΚ» που άνοιξε την κερκόπορτα της χώρας στο ΔΝΤ και στους Ευρωπαίους «εταίρους». Θα περίμενε κάποιος μετά από αυτό το πολιτικό Βατερλό των εκλογικών αναμετρήσεων να μείνει στην άκρη, να κινήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες ανασυγκρότησης και ανασύνταξής του αλλά και της αυτοκάθαρσης.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μολύνθηκε από το νεοφιλελεύθερο «ΠΑΣΟΚ» και δεν έχει πια κανέναν λόγο ύπαρξης. Για να γίνουμε ακόμα πιο σαφείς θα πούμε ότι δεν υπάρχει πια για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα. Φαίνεται ότι αυτό δεν απασχόλησε και δεν προβλημάτισε όσους έχουν απομείνει στην Ιπποκράτους και αποφάσισαν να μετατραπούν σε «φιλοευρωπαϊκή» δύναμη βαφτίζοντας την ανάγκη υποχρέωση και προτιμώντας έτσι να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία έστω και με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά. Ας καταλάβουν επιτέλους εκεί στην Ιπποκράτους και στο «ΠΑΣΟΚ» ότι όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος όπως επίσης και τα όριά τους.

Το «brand name» μας τελείωσε. Ας ψάξουν να βρουν κάποιο άλλο όνομα αν και όλες οι πληροφορίες λένε ότι ήδη υπάρχουν διεργασίες για να γίνει και αυτό. Από την άλλη πλευρά, έχουμε την «υπεύθυνη» ΔΗΜ.ΑΡ. Παρόλο που πρόκειται για ένα νέο κόμμα από ότι όλα δείχνουν έχει πια φθαρεί έστω και αν μετρά μόνο δύο χρόνια ύπαρξης. Η συμμετοχή στην μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά με το πρόσχημα ότι θα σώσουν και αυτοί με τη σειρά τους τη χώρα «καίει» πολύ πιο σύντομα από ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι και τα «ισοδύναμα» και την «απαγκίστρωση» και την «αριστερά της ευθύνης».

Γίνεται πολύς λόγος εκτός από τα ΜΜΕ, την ΝΔ και το «ΠΑΣΟΚ» από στελέχη της «υπεύθυνης» ΔΗΜΑΡ ότι το «βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ.» έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ότι οι άνεργοι, οι νέοι, οι άνθρωποι που αγωνιούν για το αύριο και οι προοδευτικοί πολίτες γενικότερα βαφτίζονται ως «βαθύ ΠΑΣΟΚ» θα το αφήσουμε ασχολίαστο γιατί δεν αντέχει καν σε κριτική. Δε μπορούμε όμως να μη μπούμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε την «αριστερά» της ευθύνης. Το όλον άκρως δεξιόστροφο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται; Κάτι θα ξέρουν να μας πουν είμαστε σίγουροι. Όπως σίγουρα κάτι θα έχουν να μας πουν για την προγραμματική συμφωνία η οποία ήταν και «δεσμευτική» προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στην κυβέρνηση για να έχουν να λένε ότι μας έσωσαν. Ευχαριστούμε ειλικρινά αλλά δε θέλουμε άλλο τέτοιο «σώσιμο». Μια μικρή συμβουλή μόνο. Είναι πραγματικά θλιβερό νέα σε ηλικία στελέχη της ΔΗΜΑΡ να υπερασπίζονται με λύσσα νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Λίγο φρένο «σύντροφοι». Μας πήραν χαμπάρι. Για τα μεγαλύτερα στελέχη που έχουν και μια μανία με τα πολυτελή αυτοκίνητα και δεν τα πολυβλέπουμε τώρα τελευταία θα περιοριστούμε στο να πούμε ότι μας θυμίζουν αλήστου μνήμης «συντρόφους» που κατέβαιναν στις πορείες με ρολόγια πασίγνωστης και πανάκριβης εταιρείας και μόνο θυμηδία προκαλούσαν.

Αφήσαμε για το τέλος την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Ποια ΝΔ όμως;

Αυτή που δεν πήρε ούτε 19% στις εκλογές του Μάη ή εκείνη που με εκβιασμούς, απειλές εγχώριες και ξένες, «δραχμοσυζήτηση» και άλλα τέτοια ωραία και διασκεδαστικά απέσπασε με τόσα ψέμματα μόλις το 29,66% ;

Την ΝΔ των ουκ έστιν αριθμός Ζαππείων;Την ΝΔ των 18 σημείων;

Την ΝΔ που έλεγε κατά την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι τα μνημόνια καταστρέφουν τη χώρα και αυτό δε θα το επιτρέψει; Την ΝΔ που θα πραγματοποιούσε άμεση αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών;

Μετά τις εκλογές είδαμε έναν Αντώνη Σαμαρά να ξεχνά τα πάντα και να ασκεί με ακόμα μεγαλύτερη μανία μια αρκετά χειρότερη πολιτική από αυτή που άσκησε ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ήταν εξευτελιστικό για τη χώρα που ο Παπανδρέου ζητούσε δημοψήφισμα στις Κάννες αλλά δεν ήταν εξευτελιστικό να βλέπει κάποιος τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά σε ζωντανή μετάδοση να ζητά ταπεινά συγγνώμη στο Βερολίνο μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ και να λέει το περίφημο «ουδείς αναμάρτητος» δηλώνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα των δανειστών. Δεν είναι εξευτελιστικό όταν η τρόικα ζητά απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Δεν είναι εξευτελιστικό όταν ζητείται από την κυβέρνηση Σαμαρά να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός όπου θα μπαίνουν οι περίφημες δόσεις αλλά και όλα τα έσοδα που προκύπτουν από την φορολογία των Ελλήνων φορολογουμένων για να ικανοποιούνται πρώτα οι δανειστές και έπειτα αν περισσέψει κάτι οι ανάγκες της χώρας. Δεν είναι εξευτελιστικό όταν θέλουν να μην περνούν οι «αποκρατικοποιήσεις» από την Ελληνική Βουλή αλλά να αποφασίζει ο ΥΠΟΙΚ με το ΤΑΙΠΕΔ και τους δανειστές. Δεν είναι εξευτελιστικό να θέλουν να πουλήσουν νησιά της χώρας διώχνοντας τους κατοίκους. Πότε επιτέλους θα ακούσουμε ένα όχι από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά;

Οδηγούν έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση και πριμοδοτώντας την κατά τα άλλα «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή έχουν ήδη αρχίσει να στρέφουν τη μια κοινωνική ομάδα κατά της άλλης, συλλαμβάνουν και λογοκρίνουν δημοσιογράφους.

Που θα σταματήσει ο κατήφορος;

Η κατάσταση έχει αρχίσει να μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Προσέξτε καλά κύριε Σαμαρά. Σκεφτείτε το δύο φορές αυτό που πάτε να κάνετε. Μην πιέζετε τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας και παράδοσης της χώρας σε ξένα συμφέροντα. Δεν είστε πια στην ΠΟΛ.ΑΝ. αλλά στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας.

Μη ξεχνάτε την Ιστορία.

Οι μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές έγιναν με δεξιές, συντηρητικές ή αυταρχικές κυβερνήσεις. Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897, Μικρασιατική Καταστροφή, συνθηκολόγηση Τσολάκογλου, Αττίλας 2 και πολλά άλλα που ακόμα προσπαθούμε ως ελληνική κοινωνία να επουλώσουμε τις πληγές μας. Αν δεν είστε σε θέση – που προφανώς δεν είστε από ότι φαίνεται να δώσετε λύσεις υπάρχει και άλλος δρόμος. Παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Μη συνεχίσετε στον δρόμο της ισοπέδωσης του λαού. Μη μας οδηγήσετε σε νέα εθνική καταστροφή

Τρικλοποδιά

1greek

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ρέκβιεμ πριν την εθνική καταστροφή"

Leave a reply