[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κίνητρα παραίτησης δίνει τώρα ο ΟΤΕ
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ



Κίνητρα παραίτησης σε όσους εργαζομένους έχουν πάνω από δεκαπέντε έτη εργασίας στον ΟΤΕ δίνει η διοίκηση του Οργανισμού. Σε συνδυασμό με την εθελουσία έξοδο η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ αισιοδοξεί να προχωρήσει σε περεταίρω μείωση προσωπικού.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ, αύριο θα έχουν συνάντηση με τη διοίκηση αύριο αναμένεται να κατατεθεί η τελική πρόταση για τα κίνητρα τα οποία θα πάρουν όσοι κατοχυρώνουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης μέχρι και το 2015 και αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι εργαζομένοι η διοίκηση προτίθεται σε όσους εργαζομένους έχουν υπηρεσία στον ΟΤΕ πάνω από δεκαπέντε έτη, να τους χορηγήσει κίνητρο παραίτησης. Περίπου 1.700 άτομα κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το 2015, ενώ στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ συμπεριλαμβάνονται και όσοι αποκτούν δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης (35ετία) με την εξαγορά του στρατού (ηλικία 58 ετών - 31/12/2015).

Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και οι εργαζομένοι θα λάβουν ένα ποσό που θα αθροίζεται από:

    Τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης.
    Το ποσό της αυτασφάλισης (εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών).

Ένα ποσοστό (το οποίο ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί) αναπλήρωσης των καθαρών αποδοχών, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση τις τακτικές αποδοχές κατά τον μήνα Σεπτέμβρη.

Τόσο για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου όσο και όσους συμφωνήσουν απόλυση μετά την δεκαπενταετία, η ημερομηνία αποχώρησης είναι η 31 - 12 - 2012.

Hellas Sat
Στα 170 εκατ. ευρώ φαίνεται να είναι η εισήγηση του σύμβουλου του ΟΤΕ για την πώληση του Hellas Sat. Παράλληλα, ο επενδυτής θα καταβάλλει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ που είναι η ρευστότητα της εν λόγω εταιρείας μετά το μέρισμα (ποσό της τάξεως των 38 εκατ. ευρώ) που λαμβάνει ο ΟΤΕ.

Η διαδικασία πώλησης, ωστόσο, φαίνεται να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες μια και το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις με το ενδεχόμενο ακόμα και να τιναχθεί? στον αέρα η προσπάθεια πώλησης.

Συγκεκριμένα, το Δημόσιο δεν έχει ανανεώσει τη σύμβαση παραχώρησης των συχνοτήτων, όπως έκανε η Κύπρος μέχρι το 2041, ενώ πρέπει να εγκρίνει τη διαδικασία πώλησης και κατ' επέκταση και το νέο ιδιοκτήτη της Hellas Sat.


Πηγή: imerisia

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κίνητρα παραίτησης δίνει τώρα ο ΟΤΕ "

Leave a reply