[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σεξ, ψέματα και… θεωρίες συνωμοσίας
Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σοκ από τις διαστάσεις που λαμβάνει το… Πετρέους-γκέιτ


Καθώς οι έρευνες για την εξωσυζυγική σχέση του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους επεκτείνονται για να περιλάβουν τον διοικητή της Isaf και προοριζόμενο ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων και τη θέση του Ανωτάτου Διοικητή των Συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη Τζον Αλεν, η υπόθεση εγείρει ερωτηματικά για τις πολιτικές επιπτώσεις ενός σκανδάλου που θα μπορούσε να έχει αποβεί κρίσιμο για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα και προκάτοχος του Ντέιβιντ Πετρέους στην αρχηγία της CIA , δήλωσε ότι ο στρατηγός έλαβε την σωστή απόφαση. "Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό όταν είναι κανείς επικεφαλής της CIA, με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, να διακρίνεται από ατομική ακεραιότητα", είπε.

Μέλη του αμερικανικού Κονγκρέσου θέλουν να καταλάβουν για ποιον λόγο δεν ενημερώθηκαν νωρίτερα για την υπόθεση αυτή που εν δυνάμει αποτελεί απειλή για την αμερικανική ασφάλεια. Παραπέμποντας σε πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης ή φόβους για συνωμοσία, ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί του Κονγκρέσου αναρωτιούνται για τη χρονική συγκυρία της αποκάλυψης της υπόθεσης, μία εβδομάδα πριν από την κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση στο Κονγκρέσο για την επίθεση της 11 Σεπτεμβρίου εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.

Η υπόθεση αποτελεί θέμα πολεμικής εδώ και δύο μήνες και πλέον επικεντρώνεται στον τρόπο αντίδρασης της CIA στην επίθεση αυτή.

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους επρόκειτο να καταθέσει κατά την ακρόαση αυτή, αλλά τελικά τη θέση του θα λάβει ο υποδιευθυντής της CIA Μάικλ Μόρελ.

Οι διφορούμενες δηλώσεις της Πόλα Μπρόντγουελ, της ερωμένης του στρατηγού Πετρέους, στο Ντένβερ στα τέλη Οκτωβρίου για το θέμα, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το τι γνώριζε ο επικεφαλής της CIA και τι είχε πει στην ίδια.

"Επρεπε να έχουμε ενημερωθεί, πρόκειται για μία υπόθεση που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια", δήλωσε η πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας Νταϊάν Φέινστάιν, η οποία πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση την ημέρα που ήλθε στη δημοσιότητα και δεσμεύθηκε να ερευνήσει το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μη κατονομαζόμενων πηγών στον Τύπο, όλα άρχισαν το καλοκαίρι, όταν το FBI άνοιξε έρευνα για έξι ανώνυμα απειλητικά email τα οποία εστάλησαν στην Τζιλ Κέλεϊ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας , το FBI εντόπισε την Πόλα Μπρόντγουελ ως αποστολέα των απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Στη συνέχεια οι πράκτορες του FBI ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους στην ιεραρχία για τα ευρήματά τους και το υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο υπάγονται και συνέχισαν την έρευνα.

Αφού κάλεσε για κατάθεση την Πόλα Μπρόντγουελ και τον στρατηγό Πετρέους, το FBI θεώρησε ότι με βάση τα γεγονότα ο αρχηγός της CIA δεν είχε διαπράξει αξιόποινη πράξη.

Μόλις στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ενημερώθηκε ο προϊστάμενος του Ντέιβιντ Πετρέους, ο Διευθυντής Εθνικής Ασφαλείας Τζέιμς Κλάπερ. Ο Λευκός Οίκος δεν ενημερώθηκε παρά την επομένη του εκλογών, στις 7 Νοεμβρίου.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρνει στην επιφάνεια και άλλη μία πτυχή της υπόθεσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, η Τζιλ Κέλεϊ , εθελόντρια που οργανώνει κοινωνικές δραστηριότητες για το στρατιωτικό προσωπικό στη βάση ΜακΝτιλ κοντά στην Τάμπα της Φλόριντα, ανέφερε τον Μάιο σε φίλο της και πράκτορα του FBI την ύπαρξη των απειλητικών μηνυμάτων. Εκείνος ενημέρωσε την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI, η οποία άνοιξε έρευνα. Ωστόσο, οι πράκτορες της υπηρεσίας του FBI σύντομα διαπίστωσαν ότι ο φίλος της καταγγέλλουσας και συνάδελφός τους είχε αναπτύξει εμμονή με την υπόθεση και αναγκάσθηκαν να τον εξαιρέσουν από την έρευνα. Οι συνάδελφοί του διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια της έρευνας ότι είχε στείλει φωτογραφίες του που τον έδειχναν γυμνό από τη μέση και πάνω στην Τζιλ Κέλεϊ.



Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σεξ, ψέματα και… θεωρίες συνωμοσίας"

Leave a reply