[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ανοιχτή κόντρα ΕΕ – ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος
Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την ανοιχτή ρήξη μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ αναφορικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κατέδειξε η αναβολή της συμφωνίας στην συνεδρίαση του Eurogroup για την καθυστερημένη δόση των 31,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αναφέρουν στο πρωτοσέλιδό τους οι Financial Times.


Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ήρθαν σε σύγκρουση για τον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ώστε να έρθει στο βιώσιμο επίπεδο του 120% του ΑΕΠ το 2020.


Σε μία σπάνια ρήξη μεταξύ τους, ο Γιούνκερ δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση, ότι ο στόχος μείωσης του ελληνικού χρέους θα μετατεθεί για το 2022. Η Κριστίν Λαγκάρντ από την πλευρά της επανέλαβε την προσήλωση του ΔΝΤ στην αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

«Δεν αστειεύομαι», δήλωσε ο Γιούνκερ προς την Λαγκάρντ, όταν επανέλαβε ότι θα επιμηκυνθεί ο χρόνος μείωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή της επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία απάντησε στον Γιούνκερ: «Είναι σαφές ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αυτό που έχει τελικά σημασία είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ώστε η χώρα να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Το Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στις 20 Νοεμβρίου, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία.


Πηγή: e-go

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ανοιχτή κόντρα ΕΕ – ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος"

Leave a reply