[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 - (photos, video) - Το πανόραμα της 12ης αγωνιστικής
Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Μοιρασιά για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα



 Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει πρόωρα την κατάκτηση του τίτλου, καθώς κρατούσε το προβάδισμα που πήρε από το 27' με τον Τζιμπούρ με σχετική ευκολία, έχασε δυο εξαιρετικές ευκαιρίες με τον Φουστέρ να κλειδώσει τη νίκη, ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τον «Κλάους».


Ο φορ του «δικέφαλου» με πλασέ στην κίνηση στο 88' έπειτα από ωραία κόντρα του ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σαλπιγγίδη, πρόλαβε τον Τοροσίδη και με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε την διαφορά στο +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και παραμένει ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η δεύτερη απώλεια βαθμών για τους «ερυθρόλευκους», που ήρθε επίσης στη Θεσσαλονίκη μετά το 2-2 με τον Αρη.

 Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και παρότι βρέθηκε σε κακή μέρα κατάφερε στο φινάλε να σώσει την παρτίδα, έχοντας διακριθέντα τον Λίνο, που πάλευε μόνος του απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε για άλλη μια φορά τον Αμπντούν σε εξαιρετική μέρα, πίεσε ψηλά και ανάγκασε τον «δικέφαλο» να υποπέσει σε λάθη δημιουργώντας ευκαιρίες κι αν ο Φουστέρ ήταν πιο εύστοχος τότε το ματς θα είχε πάρει διαφορετική τροπή.



Αλλαγές από Δώνη, χωρίς εκπλήξεις από Ζαρντίμ
Ο Γιώργος Δώνης δεν ακολούθησε την πεπατημένη των τελευταίων αγώνων κι έριξε στο ματς Ετο, Λίνο, Βιβιάν και Λόρενς. Ο Ελληνας τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΟΚ με Γλύκο στο τέρμα, αριστερά τον Λίνο, δεξιά τον Ετο, Κατσικά, Βιβιάν, Κατσικά στο κέντρο της άμυνας, Κάτσε, Φωτάκη στον άξονα, αριστερά τον Ρομπέρ, δεξιά τον Σαλπιγγίδη και πίσω από τον προωθημένο Κλάους τον Λόρενς.

Από την άλλη, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με Κάρολ στο τέρμα, Τοροσίδη, Χολέμπας στα άκρα της άμυνας, Μανωλά, Σιόβα στο κέντρο, κόφτες τους Μανιάτη, Μοντέστο, αριστερά τον Αμπντούν, δεξιά τον Φουστέρ και πίσω από τον Τζιμπούρ τον Μασάντο.

Ο Τζιμπούρ άλλαξε τις ισορροπίες
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στο γήπεδο, ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός ανέβαζε όλο και πιο ψηλά την πίεση στον ΠΑΟΚ.

Αφού οι δυο ομάδες είχαν από ένα σουτ, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το κέντρο κι άρχισαν να πατούν περιοχή και να δημιουργούν καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα στο 27' κι ο Τζιμπούρ έσπασε τη μπάλα στον Αμπντούν που κινήθηκε από αριστερά κι έβγαλε σέντρα.

Ο Γλύκος έπεσε μπροστά στον Φουστέρ κι έδιωξε με τις γροθιές, η μπάλα έφτασε στον Τζιμπούρ, ο οποίος ανενόχλητος, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε επιστρέψει, με βολέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του «δικέφαλου»!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει, όμως δεν πάτησε με αξιώσεις στην περιοχή του Κάρολ ως το φινάλε του ημιχρόνου κι έτσι ο Ολυμπιακός διατήρησε με σχετική ευκολία το προβάδισμα που απέκτησε.



Μοιραίος ο Φουστέρ, μίλησε ο… νόμος του Κλάους
Ο Δώνης έβγαλε τον Ετο στο ημίχρονο κι έριξε στο ματς τον Κωνσταντινίδη για να περιορίσει την δράση Αμπντούν που δημιούργησε πολλά ρήγματα στο πρώτο μέρος από την αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού.

Ο Αλγερινός ωστόσο συνέχισε να είναι επικίνδυνος και στο 53' έκανε άλλη μια κούρσα, σέντραρε συρτά στην περιοχή, εκεί που ο Φουστέρ έκανε το πλασέ κι ο Γλύκος με εξαιρετική επέμβαση έσωσε την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να κερδίζουν μπάλες με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην κόντρα με προϋποθέσεις πιάνοντας τον ΠΑΟΚ ανοργάνωτο. Στο 65' βγήκαν πέντε παίκτες του Ολυμπιακού με τρεις του «δικέφαλου» με τον Φουστέρ να είναι τελικός αποδέκτης και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ! Στο 71' ο Ζαρντίμ έριξε στο ματς τον Μήτρογλου αντί του Τζιμπούρ που έδωσε πολλές μάχες με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του «δικέφαλου» για να φρεσκάρει την επίθεσή του.

Ο Δώνης από την πλευρά του έριξε στο ματς τον Σταφυλίδη αντί του Ρομπέρ με τον νεαρό μπακ να παίζει αριστερός χαφ. Ο ΠΑΟΚ στο 75' έκανε την πρώτη του καλή φάση με τον Λίνο να εκτελεί φάουλ από αριστερά στο πρώτο δοκάρι και τον Κάρολ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Οι κινήσεις στην σκακιέρα των προπονητών συνεχίστηκαν με τον Ζαρντίμ να ρίχνει στο ματς τον Φέισα αντί του Μοντέστο, ενώ στο 87' έβγαλε και τον κορυφαίο του αγώνα, Αμπντούν για να ρίξει στο ματς τον Γκρέκο.



Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε στο «τρίποντο» ήρθε ο μόνιμος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Αθανασιάδης να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Σαλπιγγίδη, έπειτα από ωραία κόντρα των γηπεδούχων, την πιο σωστή κι οργανωμένη σ' όλο το ματς και με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-1 στο 88'!



  ΣΚΟΡΕΡ: 88' Αθανασιάδης - 27' Τζιμπούρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθήνα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76' Αθανασιάδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Ρομπέρ (74' Σταφυλίδης), Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης, Λόρενς (66' Λάζαρ), Κάτσε, Αθανασιάδης, Βιβιάν, Ετο (46' Κωνσταντινίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (77' Φέισα), Μασάντο, Τζιμπούρ (71' Μήτρογλου), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν (87' Γκρέκο).


Πηγή: sentragoal
Δεύτερη ήττα από «νεοφώτιστο» ο Παναθηναϊκός

Τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και πάλι από νεοφώτιστη ομάδα (προηγήθηκε αυτή από τον Πανθρακικό) γνώρισε απόψε στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός. Ο Πλατανιάς επικράτησε 2-1 των «πρασίνων» στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, στο ντεμπούτο του Αγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας των Χανίων.

Η έλευση του Αγγελου Αναστασιάδη (A) στον πάγκο του Πλατανιά άλλαξε τα δεδομένα, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε το χειρότερό του παιχνίδι από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Το χειρότερό του παιχνίδι από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Χουάν Ρότσα έκανε ο Παναθηναϊκός. Η απουσία του Βίτορ Βιτόλο από τη μεσαία γραμμή, σε συνδυασμό με τα τραγικά λάθη της άμυνας, έφεραν τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για τους «πράσινους» κι αυτή την φορά από ομάδα που ανέβηκε εφέτος στη Σούπερ Λίγκα (το τριφύλλι είχε ηττηθεί στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό με 1-0).

Η έλευση του Αγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του Πλατανιά άλλαξε τα δεδομένα και μετά από πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα, οι Χανιώτες πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη. Στο πρώτο μέρος, εκτός από το γκολ του Ουκάρ στο 37΄ οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα, με κορυφαία το τετ-α-τετ του Μιρτσέτα στο 39΄, με τον Κροάτη να πλασάρει άουτ. Ο ίδιος παίκτης είχε νικηθεί στο ξεκίνημα του ματς από τον Καρνέζη.

Για το μόνο πράγμα που έχει να λέει ο Παναθηναϊκός στο διάστημα του πρώτου μέρους ήταν η φάση του 20ου λεπτού, όταν ο Τοτσέ ξεκίνησε από κανονική θέση κι ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει η φάση διακόπηκε από το διαιτητή υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον στράικερ του τριφυλλιού.
Το ματς δεν άλλαξε εικόνα στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να το ελέγχουν και στο 59΄ έφτασαν στο 2-0 από το πέναλτι-δώρο του Αρετόπουλου. Ο Κάλαιτζιτς έπεσε μόνος του στην περιοχή χωρίς να τον ακουμπήσει ο Βύντρα και ο Τρικαλινός ρέφερι υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Αναστασάκος εκτέλεσε ψύχραιμα κι έτσι έγινε το 2-0.

Γρήγορη ήταν η «απάντηση» των «πρασίνων». Στο 70΄ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μαυρία από τον Τζανή και ο Τοτσέ έκανε το 2-1. Το υπόλοιπο του αγώνα «σημαδεύτηκε» από την τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Βελάσκες στο 75΄ για να ισοφαρίσει και την αποβολή του Ζέκα στο 84΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 


 Νίκησε και τον Πανιώνιο ο Αστέρας Τρίπολης


Προελαύνει στο πρωτάθλημα ο Αστέρας Τρίπολης. Με τέρματα των Ντε Μπλάσις στο 1΄ και Ουσέρο στο 39΄, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου, που μείωσε στο 82΄ με τον Κολοβό. Η ομάδα της Αρκαδίας «έπιασε» - προσωρινά - στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας τον ΠΑΟΚ.

Το γκολ από τα αποδυτήρια που πέτυχαν οι γηπεδούχοι άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ο Ντε Μπλάσις εκμεταλλεύτηκε την ωραία μεταβίβαση του Φραγκουλάκη κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε τον έλεγχο του ματς, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες, ενώ αντίθετα ο Αστέρας απείλησε στο 36΄ με κεφαλιά του Γκάμπριελ (άουτ). Τελικά η ομάδα του Τσιώλη διπλασίασε τα τέρματά της στο 39΄ με εξαιρετικό σουτ του Ουσέρο έξω από την περιοχή, ενώ έχασε και μεγάλη ευκαιρία με τον Ναβάρο λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.
Κι ενώ το ματς κυλούσε... ήρεμα, ένα μακρινό σουτ του Κολοβού στο 82΄ νίκησε τον Φούλοπ, «έγραψε» το 2-1 και έδωσε ελπίδες στον Πανιώνιο. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση και γνώρισαν την 5η εφετινή τους ήττα.




«Τσίμπησε» βαθμό η Βέροια στην Κέρκυρα


Με γκολ του Ολαϊτάν στο 88΄ η Βέροια πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στην Κέρκυρα από την τοπική ομάδα (1-1), στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς οι Φαίακες κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, αλλά από μία στημένη φάση (κόρνερ) η ομάδα της Ημαθίας πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το ντεμπούτο του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο της Βέροιας συνοδεύτηκε από το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο, πάντως, κράτησε το σύλλογο χωρίς νίκη για περίπου δύο μήνες.

Η τελευταία φορά που η Βέροια «χαμογέλασε» ήταν στις 30/09, όταν είχε νικήσει εκτός έδρας τον Πανθρακικό με 1-0. Έκτοτε σε επτά ματς έχει 4 ήττες και 3 ισοπαλίες.

Η Κέρκυρα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, όταν και κατάφερε να προηγηθεί στο 41΄ με τον Γιάννη Γκούμα. Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιάντση, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πιέσουν ακόμη περισσότερο. Λίγο αργότερα τραυματίστηκε και ο Καραλής, ενώ είχαν γίνει ήδη και οι τρεις αλλαγές από τον Άκη Μάντζιο, οπότε τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τη νησιώτικη ομάδα.  



«Μπαμ» στο ΟΑΚΑ ο Λεβαδειακός, 1-0 την ΑΕΚ


Ο Λεβαδειακός έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου με γκολ του Ναπολεόνι στο 81΄ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, που κινδύνεψε στο ξεκίνημα του ματς, κατάφερε με εξαιρετική τακτική να «χτυπήσει» σε χρονικό σημείο που ήταν πολύ δύσκολο για την Ένωση να αντιδράσει. Οι Βοιωτοί πέτυχαν το τρίτο διαδοχικό τους «τρίποντο» και δεύτερο εκτός έδρας (προηγήθηκε η νίκη επί του Άρη στη Λιβαδειά με 2-1 και το 2-0 στην Κρήτη επί του ΟΦΗ), χάρη στο οποίο ανέβηκαν ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Η...τεσσάρα στη Βέροια δεν είχε συνέχεια γα την ΑΕΚ. Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς η ομάδα του Εβαλντ Λίνεν θα μπορούσε να προηγηθεί στο ξεκίνημα με τον Κατίδη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής τρεις φορές, αλλά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Όσο περνούσε η ώρα και το γκολ δεν ερχόταν το άγχος κυρίευε όλο και περισσότερο τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι δεν ήταν καθόλου καλοί, δεν απείλησαν, ενώ μετά το 70΄ έγιναν πολύ ευάλωτοι στην άμυνα, καθώς έβγαιναν μαζικά στην επίθεση για να σκοράρουν κι άφηναν ανοικτούς διαδρόμους στα μετόπισθεν.

Ο Λεβαδειακός απείλησε δύο φορές με τον Πόι πριν το 80΄, αλλά ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε τα σουτ του Αργεντινού. Στο 81΄, όμως, ο γκολκίπερ της Ένωσης δεν έκανε σωστό υπολογισμό της μπάλας μετά το βολέ του Μουλόπουλου, έχασε τη μπάλα από την κατοχή του κι ο Ναπολεόνι που καραδοκούσε δεν είχε δύσκολο έργο για να τη στείλει στην άδεια εστία.

Στο υπόλοιπο του αγώνα οι παίκτες του Λίνεν επιχείρησαν να ισοφαρίσουν με ανορθόδοξο τρόπο και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα. Η 8η ήττα για τους «κιτρινόμαυρους» τους διατήρησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. 



Μεγάλη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα επί του ΟΦΗ

Τεράστια νίκη επί του ΟΦΗ με 1-0 πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», χάρη στο γκολ του Ντε Βινσέντι στο 37΄, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα των Ιωανννίνων απέδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, καθώς πανηγύρισε σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, γεγονός που της δίνει την ευκαιρία να βλέπει με...άλλο μάτι τη συνέχεια. Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Στο 8' ο Κοροβέσης σούταρε από κοντά και έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 29΄ ο ίδιος παίκτης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Πέντε λεπτά μετά ο Γουναρίδης έκανε δύσκολη επέμβαση στην κεφαλιά του Τζημόπουλου, ενώ στο 37΄ ο Ντε Βινσέντι με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ.

Στο δεύτερο μέρος η κρητική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και πλησίασε στην ισοφάριση στο 60΄ με τους Σίσιτς, Παπάζογλου, όπως και τρία λεπτά αργότερα με τον Λαμπρόπουλο. Στο 82΄ η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βερόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα και δεν μπόρεσε να αποφύγει τη δεύτερη διαδοχική της ήττα.



Στις καθυστερήσεις τη νίκη ο Ατρόμητος

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σωκράτης Φυτανίδης χάρισε τη μεγάλη νίκη στον Ατρόμητο με 1-0 επί της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Η αναγκαιότητα της νίκης ήταν εμφανής και στις δύο ομάδες. Από την αρχή του αγώνα αναζήτησαν το γκολ, με τη Ξάνθη να είναι πολύ καλή στα πρώτα 20 λεπτά. Διάστημα στο οποίο ο Ονουάτσι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που ψαχνόταν.

Η αλλαγή που έκανε ο Μπάγεβιτς λίγο πριν το 25΄(Σουμπίνιο αντί Πίτου Γκαρσία) άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι βρήκαν...τα πατήματά τους στο γήπεδο και στην επανάληψη κυριάρχησαν.

Στο 63’ οι παίκτες του Ατρόμητου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή ισχυριζόμενοι ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή στο σουτ του Κούτσι και μάλλον είχαν δίκιο, καθώς από την τηλεοπτική κάμερα φαίνεται ότι ο Λοντίγκιν βγάζει τη μπάλα αντικανονικά. Μεγάλη ευκαιρία έχασε η ομάδα του Περιστερίου με το Σκόνδρα στη συνέχεια, ενώ στο 70΄ ήταν η σειρά της Ξάνθης να αγγίξει το γκολ. Μετά το σουτ του Βασιλακάκη η μπάλα βρήκε το πόδι αμυντικού του Ατρόμητου κι άλλαξε πορεία, αλλά ο Ιτάνζ έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε χωρίς νικητή, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από κόρνερ, ο Φυτανίδης με κεφαλιά και τη βοήθεια του Βάλλα νίκησε τον Λοντίγκιν (1-0). Η Ξάνθη έμεινε για τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.



Πηγή: naftemporiki

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 - (photos, video) - Το πανόραμα της 12ης αγωνιστικής"

Leave a reply