[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ρεπούση: Επιμένει για τον «συνωστισμό της Σμύρνης»!
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Στο κόκκινο ανεβηκε το θερμόμετρο στην Βουλή όταν τον λόγο πήρε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση για να παραδώσει... μαθήματα ιστορίας!


«Στις παλαιοκομματικές πρακτικές θα ήθελα, τέλος, να εντάξω και τα εθνικολαϊκιστικά μαθήματα ιστορίας που δίνονται και σε αυτή ακόμα την Αίθουσα. Είναι, στην πραγματικότητα, μαθήματα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού, που επενδύουν στα φοβικά αισθήματα που έχει μερίδα των πολιτών, καλλιεργώντας ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό. Και καλά όταν αυτό γίνεται από τους χρυσαυγίτες ή όσους τους συναγωνίζονται στις εθνικιστικές κορώνες ζηλεύοντας τη δημοσκοπική τους άνοδο. Να το κάνουν όμως και οι Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και μάλιστα αυτοί που προσβλέπουν, κατά τα λεγόμενά τους, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, είναι τουλάχιστον αντιφατικό. Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν. Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέφτονται κριτικά ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την ιστορία του για να φανατίσει τους πολίτες του και να φυλακίσει το μέλλον τους στο παρελθόν;» είπε και τα «αίματα άναψαν» για τα καλά.

«Αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσους -όπως λίγο πριν ο κ. Νεράτζης- θυμούνται το «συνωστισμό» για να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Ας επιλέξουν κάτι άλλο, το «συνωστισμό» τον έχει αναλάβει και προσπαθεί να τον εξαργυρώσει η Χρυσή Αυγή και οι πολιτικοί χώροι που τη συναγωνίζονται. Αυτούς ότι και να κάνετε θέλω να ελπίσω ότι δεν μπορείτε πια να τους συναγωνιστείτε. Πάψτε λοιπόν να συνωστίζεστε μαζί τους διότι δεν κάνετε τίποτʼ άλλο παρά να τους ενισχύετε» κατέληξε.

Σε αυτό το σημείο από τα έδρανα της Ολομέλειας ακούστηκαν σχόλια για τον «συνωστισμό» με αποτέλεσμα να υπάρξει ο εξής διάλογος:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ήταν και οι παππούδες μας τότε εκεί! Τους παππούδες μας τους έσφαξαν εκεί!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Παρακαλώ αφήστε τη συνάδελφο να ολοκληρώσει. Ο κ. Νεράντζης ολοκλήρωσε.

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Στο συνωστισμό επενδύει σήμερα η Χρυσή Αυγή.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΤΟΣ: Αφήστε τώρα τη Χρυσή Αυγή!

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Θέλω να ελπίζω, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι έχετε πια πάρει οριστικό διαζύγιο από αυτή τη ρητορική, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι όσο συνωστίζεστε μαζί τους σε αυτή τη λογική, δεν κάνετε τίποτα άλλο παρά να τους ενισχύετε.

Για τον «συνωστισμό» της κυρίας Ρεπούση μίλησε και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος: «Όμως, είπε και κάτι άλλο η κυρία Ρεπούση όσον αφορά το περίφημο και επίμαχο ζήτημα των συνωστισμών στη Σμύρνη. Κοιτάξτε, το θέμα δεν είναι αν έχει κανείς μια προοδευτική ή μια συντηρητική αντίληψη για τα ιστορικά γεγονότα. Το θέμα είναι αν η μεθοδολογική και επιστημονική του προσέγγιση είναι επαρκής και ακριβής και η τεκμηρίωσή του είναι τέτοια, ώστε να αποδίδει σωστά τα ιστορικά γεγονότα. Λυπάμαι να το πω, ότι πέρα από τα αριστερά και τα δεξιά, η καταγραφή των επίμαχων γεγονότων από την κυρία Ρεπούση είναι απλά λανθασμένη, είναι κακή ιστορία, είναι τσαπατσούλικη ιστορία».


Πηγή: newpost     

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ρεπούση: Επιμένει για τον «συνωστισμό της Σμύρνης»!"

Leave a reply