[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυξάνονται οι νεκροί στη Γάζα. Σειρήνες ηχούν στο Τελ Αβίβ
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Γάζας από τους Ισραηλινούς. Ετοιμάζουν χερσαία επέμβαση. Ρουκέτες κατά του Ισραήλ εκτοξεύει η Χαμάς. Νεκροί και τραυματίες. Διπλωματικός πυρετός για να αποφευχθούν τα χειρότερα (Vid)



Έκρυθμη η κατάσταση στη Γάζα, με τους ισραηλινούς να συνεχίζουν να βομβαρδίζουν στρατιωτικούς στόχους και τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά. Με ρουκέτες απαντά η Χαμάς, την ώρα που φαίνεται ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για χερσαία επέμβαση του ισραηλινού στρατού.
Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Τελ Αβίβ, και στη συνέχεια ακούστηκε ήχος έκρηξης, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτα Qassam εναντίον της πόλης, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η ρουκέτα κατέληξε στη θάλασσα.
Παιδιά μεταξύ των θυμάτων
Έντεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και τρεις Ισραηλινοί από ρουκέτα που έπεσε στο νότιο Ισραήλ, την Πέμπτη, σύμφωνα με παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές.
Συνολικά, 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σχεδόν οι μισοί από αυτούς άμαχοι, και τουλάχιστον 150 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης το απόγευμα της Τετάρτης, με τη δολοφονία του επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, Αχμάντ Τζααμπάρι, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.



Την Πέμπτη το βράδυ, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε νέα σειρά αεροπορικών επιδρομών του ισραηλινού στρατού στην πόλη Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ιατρικών υπηρεσιών της Χαμάς.

Ένα βρέφος 10 μηνών, που τραυματίστηκε από θραύσματα ισραηλινού πυραύλου στη συνοικία Ζεϊτούν στην ανατολική πόλη της Γάζας, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο θάνατός του ανέβασε σε 16 τον αριθμό των νεκρών, μεταξύ των οποίων είναι τέσσερα παιδιά, μια γυναίκα και δύο ενήλικες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο Αντχάμ Αμπού Σαλμίγια εκπρόσωπος των έκτακτων ιατρικών υπηρεσιών στη Λωρίδα της Γάζας.

Πέντε από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν την Πέμπτη ήταν μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Εζεντίν αλ-Κασάμ, όπως επιβεβαίωσε η οργάνωση.

Δύο άλλα θύματα ήταν ένας 60χρονος άνδρας στη Μπέιτ Λαχίγια στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας και ένα παιδί που υπέκυψε στα τραύματά του στη Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο αλ-Ασράφ Κούντρα επίσης εκπρόσωπος των ιατρικών υπηρεσιών της Γάζας.


Στο Ισραήλ, τρεις άμαχοι - δύο άνδρες και μία γυναίκα - σκοτώθηκαν την Πέμπτη, από επίθεση με ρουκέτα εναντίον ενός τετραώροφου κτιρίου στην Κιριάτ Μαλαχία, μια πόλη 20.000 κατοίκων, 30 χιλιόμετρα από τη Γάζα, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού 12 μηνών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Μετά το θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, το Ισραήλ πραγματοποίησε 200 αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, ενώ 274 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ και άλλες 112 αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Στη Γάζα ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου έφτασε στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή, σε μια προφανή επίδειξη αλληλεγγύης προς τους μαχητές της Χαμάς, που έχουν εμπλακεί σε νέα κλιμάκωση με το Ισραήλ, η οποία απειλεί να οδηγηθεί σε εκτεταμένη σύγκρουση.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, αντιμετωπίζει ισχυρή εσωτερική πίεση να δράσει δυναμικά. Ήδη οδήγησε την εκστρατεία καταδίκης των ισραηλινών επιθέσεων κατά των Παλαιστινίων.
Μιλώντας στη Γάζα, ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε κάλεσε την Αίγυπτο να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους.

"Καλούμε τους αδελφούς μας στην Αίγυπτο να λάβουν μέτρα που θα αποτρέψουν τον εχθρό", είπε ο πρωθυπουργός της Χαμάς. Το Κάιρο ανακάλεσε τον πρεσβευτή του από το Ισραήλ την Τετάρτη. Και ο πρεσβευτής του Ισραήλ έφυγε από το Κάιρο, αλλά σε μια αποκαλούμενη επίσκεψη ρουτίνας στο Ισραήλ, καθώς η ισραηλινή πρεσβεία παραμένει ανοιχτή .

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία έφερε στην εξουσία τον Μόρσι μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, απηύθυνε κάλεσμα για την "Ημέρα της οργής" σε αραβικές πρωτεύουσες την Παρασκευή. Η Αδελφότητα θεωρείται πνευματικός καθοδηγητής της Χαμάς.

Αντιδράσεις σε διπλωματικό επίπεδο
Στο πλευρό του Ισραήλ, οι ΗΠΑ με τον Μπαράκ Ομπάμα να δηλώνει ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται. Ζήτησε  πάντως να αποφευχθούν όσο είναι δυνατόν οι παράπλευρες απώλειες.

Η Μόσχα κρίνει ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια αντίδραση "δυσανάλογη" στις επίσης "απαράδεκτες" επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς.

Οι επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ όπως και οι δυσανάλογοι βομβαρδισμοί (του Ισραήλ) στη Γάζα, κυρίως όταν προκαλούν θύματα μεταξύ των πολιτών και στις δύο πλευρές, είναι παντελώς απαράδεκτες, τόνισε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

"Η Χαμάς είναι ο κύριος υπεύθυνος της κρίσης στη Μέση Ανατολή", δήλωσε ο Bρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

"Καταδικάζω απερίφραστα τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα εναντίον του νότιου Ισραήλ, που εξαπολύει η Χαμάς και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις. Δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση για τους ισραηλινούς πολίτες που έχουν το δικαίωμα να ζουν χωρίς το φόβο μιας επίθεσης από τη Γάζας".



Την ίδια ώρα το Ιράν χαρακτήρισε "οργανωμένη τρομοκρατία" την ισραηλινή επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας και κατήγγειλε τη "σιωπή των διεθνών οργανισμών".

Το Ιράν "καταδικάζει απερίφραστα τις εγκληματικές ενέργειες των σιωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων που σκοτώνουν πολίτες", τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής τηλεόρασης. "Δυστυχώς η σφαγή αθώων και ανυπεράσπιστων Παλαιστινίων έγινε μια διαδικασία ρουτίνας που υιοθετήθηκε από το σιωνιστικό καθεστώς".


Πηγή: news247

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυξάνονται οι νεκροί στη Γάζα. Σειρήνες ηχούν στο Τελ Αβίβ"

Leave a reply