[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η γερμανική βουλή ενέκρινε το ελληνικό πακέτο μέτρων
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Γερμανική Βουλή το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αφού οι 473 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του «ναι», 100 «όχι», ενώ υπήρχαν και 11 απουσίες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υπερασπίζεται την Ελλάδα λέγοντας πως έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και κατόρθωσε να πέτυχε την μεγαλύτερη οικονομική προσαρμογή στην ιστορία της ΕΕ, ξεκαθάρισε πάντως πως τα επιπλέον χρήματα θα δοθούν στη χώρα μόνο εφόσον προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα ανέφερε πως η Γερμανία είναι αυτή που επωφελείται οικονομικά και πολιτικά από την Ευρωζώνη. «Οταν επενδύουμε στο μέλλον της Ευρώπης, όταν εργαζόμαστε για μία ισχυρή Ευρώπη, επενδύουμε στο δικό μας μέλλον», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως η χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε τελικά σε διάλυση της Ευρωζώνης.

«Δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά επίσης το μέλλον της Ευρωζώνης στο σύνολό της. Στο βάθος, σήμερα αποφασίζουμε τη συνέχιση ή τη διακοπή του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλαδή τη μη καταβολή αυτής της δόσης με όλες τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά επίσης για την Ευρώπη, αλλά και πολύ πέραν αυτής».

Και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στήριξε την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας για την Ελλάδα. «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους Έλληνες. Εμείς θα κρατήσουμε την υπόσχεσή μας απέναντι στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Εάν αυτό το πακέτο θα βοηθήσει να σβήσει η φωτιά στην ευρωπαϊκή οικονομία , το SPD θα συμφωνήσει μαζικά», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρούντερλε τόνισε πως η Αθήνα είναι μία ακραία περίπτωση που δεν έχει προηγούμενο και πρόσθεσε πως τα μέτρα για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα ενδεχομένως να καταλήξουν να κοστίσουν περισσότερα χρήματα.

O εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων (FDP) Ότο Φρίκε ανέφερε «η Ευρώπη Ένωση δίνει στα μέλη της ελευθερία, αλλά συνάμα και πολύ μεγάλες ευθύνες. Κάποιος πρέπει να προστατεύσει την ευρωπαϊκή οικογένεια. Για αυτό το λόγο πρέπει να παρθεί μία απόφαση. Η ζημιά έχει γίνει καιρό τώρα, υποχρέωσή μας είναι λοιπόν κάποια στιγμή να ελαχιστοποιηθεί».

Και ο προέδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Πράσινων στην ΓιούργκενΤρίτιν είπε «ναι» στο ελληνικό πακέτο βοήθειας αναφέροντας «είναι σωστό να δοθεί παραπάνω χρόνος στην Ελλάδα».Πηγή: iefimerida

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η γερμανική βουλή ενέκρινε το ελληνικό πακέτο μέτρων"

Leave a reply