[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ. ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ.
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

 Ακόμα κι αν έχει τσαλαπατηθεί νομίζω, αν κάνω λάθος διορθώστε με, ζούμε σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το σύνταγμα υπάρχει δεν καταργήθηκε. Η Βουλή υπάρχει δεν καταργήθηκε. Και κυβέρνηση υπάρχει. Και λαός υπάρχει. Επίσης υπάρχει και χρέος και οι δανειστές που ζητάνε πίσω τα χρωστούμενα. ΤΟ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ θα ξεχρεώσουμε και το ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ είναι ελληνικό ζήτημα, νομίζω, δεν είναι ξένο. Δεν έχουν έρθει εδώ στρατεύματα κατοχής, δεν έχουν καταλάβει την εξουσία με τη βία. Τα κλιμάκια της κάθε task force δεν είναι στρατεύμα, είναι χαρτογιακάδες τεχνοκράτες απεσταλμένοι των δανειστών για να βάλουν τάξη σε επίπεδο χρέους. Δεν έχουν τοποθετήσει τη σημαία τους στην Ακρόπολη (ακόμα...) Η τάξη που βάζουν είναι υποδείξεις και προτάσεις για το πως πρέπει να διαχειριστούμε το χρέος. Το συγκεκριμένο χρέος που στους δικούς τους λογαριασμούς προκύπτει με το νι και με το σίγμα δηλαδή ΠΟΣΑ φάγαμε, σ΄εμάς δε,  δεν προκύπτει από πουθενά ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ τα φάγανε, με το νι και με το σίγμα.


ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ αυτές τις υποδείξεις είναι ελληνικό ζήτημα. Ας σταματήσει λοιπόν το παραμύθι του "αμάρτησα για το παιδί μου". Διότι στο κλασικό αυτό παραμύθι b-movie η φουκαριάρα η κατατρεγμένη γίνεται πουτάνα για να μεγαλώσει το παιδί της. Το πρόβλημα είναι πως κι άλλες έμειναν φουκαριάρες με παιδιά αλλά αντί για πουτάνες δούλεψαν σε τρεις και τέσσερις δουλειές και τα κατάφεραν.. Οπότε αυτό το παραμύθι της "μη άλλης επιλογής" ίσως κάποια στιγμή να σταματήσει γιατί έχει καταντήσει εντελώς γελοίο.

Τα μέτρα δεν θα τα ψηφίσει η Τρόικα. Θα τα ψηφίσουν έλληνες βουλευτές. Και τα μέτρα που προτάθηκαν ως τα μόνα εφικτά η κυβέρνηση των τριών καμπαλέρος τα αποφάσισε. κα οι προηγούμενες κυβερνήσεις εννοείται.  Αν στους δανειστές έλεγαν πως αντί γι΄αυτά τα μέτρα π.χ. διακόσιοι ζάπλουτοι έλληνες καταθέτουν τη περιουσία τους υπέρ πατρίδας και χρέους, η Τρόικα δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να βουτήξει εκείνο το χρήμα αντί για το άλλο. Αν οι κυβερνώντες λέγανε βγάζουμε τις προσωπικές περιουσίες μας και τα δικά μας ασημικά στο παζάρι υπέρ πατρίδος πάλι η Τρόικα θα τα βούταγε ανευ προβληματισμού. Τα παραδείγματα βέβαια είναι γελοία γιατί σε κανέναν έχοντα και κατέχοντα δεν καίγεται καρφί αν η πατρίδα και ο λαός φουντάρουν ή όχι αρκεί οι μπίζνεςνα γίνονται με τον άλφα ή βήτα τρόπο, όπως επίσης δεν καίγεται καρφί στους ίδιους που θα ψηφίσουν, πιθανότατα γιατί δεν θα πεινάσουν τα φουκαριάρικα τα παιδιά τους.

Το ξεζούμισμα των αδύνατων και μη εχόντων και κατεχόντων ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Η ΟΧΙ. Μην κοροΪδεύετε τον ευαυτό σας. Υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό και σε ότι επακολουθήσει είναι οι έλληνες πολιτικοί και όχι οι όποιοι κάτοικοι άλλων περιοχών της γης. Οπως επίσης υπόλογος στον ίδιο του τον εαυτό θα είναι ο ελληνικός λαός για το αν κατάφερε να σταματήσει ή όχι αυτό το αίσχος. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Οταν ψηφιστούν όλα, δεν μπορείς να πεις στο τοκογλύφο που θα έχει βγάλει τα μαχαιροπήρουνα και θα γλύφεται για τους μεζέδες που του ετοίμασες, όπα έκανα λάθος το μετάνοιωσα. Who gives a fuck θα σου πει χαλαρά. Υπόγραψες τη σύμβαση και τα ψιλά γράμματα, οπότε σκάσε.

Η επιλογή λοιπόν της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για ξεχρέωμα, να εξοντωθούν χιλιάδες άνθρωποι από τα πιο αδύναμα στρώματα, να παραμείνουν χωρίς συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να αρπαχτούν τα σπίτια τους, να ψοφήσουν σαν τα σκυλιά, και οι επιζήσαντες να σέρνονται σαν πολίτες τελευταίας κατηγορίας να ζητιανεύουν ένα τριτοκοσμικό μεροκάματο, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ θα το έχουν αποφασίσει.  Οι Τροικανοί δεν ενδιαφέρονται για τον ελληνικό λαό αν επιβιώσει ούτε για την ίδια την Ελλάδα αν ξεπουληθεί σαν φουκαριάρα στα διεθνή σαλόνια. Μπίζνες κάνουν. Απρόσωπες. Στυγνές. Διατάζουν τη κατάσχεση ενός κράτους όπως η τάδε τράπεζα διατάζει τη κατάσχεση της περιουσίας του οποιουδήποτε κακοπληρωτή. Αν ο κακοπληρωτής ζήσει ή πεθάνει ούτε απασχολεί τη Τράπεζα ούτε θα κλάψει γι΄αυτό.

Απλό συμπέρασμα. Στη ψηφιση του πρώτου, δεύτερου, τρίτου, δέκατου ή εικοστού μνημονίου οι υπεύθυνοι είναι εκείνοι που το δημιούργησαν κι εκείνοι που το ψήφισαν και εκείνοι που τους ψήφισαν....Η κάθε Τρόικα περιμένει απλά το ζουμί. Από το στίψιμο. Κι αφού βλέπει πως το ζουμί δεν είναι διατεθειμένος κανείς να το βγάλει από αλλού παρά από τις τσέπες των δεινοπαθούντων ήδη πολιτών το σπρώχνει εκεί. Δε θα πιάσει και συζήτηση.  Αφού οι ίδιοι οι έλληνες πολιτικοί λένε δεν έχω τίποτα άλλο από το να πάρω το τριαντάρι του ΟΓΑ ή το δώρο του παππού, θα καθίσει η Τρόικα να κλάψει?  Οταν λοιπόν αποδειχτεί πως το όποιο μνημόνιο ήταν αιτία της εξαθλίωσης ενός κράτους και των πολιτών του φυσικά, ΥΠΟΛΟΓΟΙ θα είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι αλλοδαποί περιφερόμενοι στα Υπουργεία. Ετσι λοιπόν και οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι και οι πολύ επαναστάτες αντιμνημονιακοί ίσως θα πρέπει να σταματήσουν να αναμασάνε το ίδιο παραμυθάκι με αντίθετα λόγια. Τα μεν δουλικά της κάθε Τρόικας να λένε "δε φταίω εγώ, αμάρτησα για το παιδί μου" και οι τάχα επαναστάτες να λένε "δε φταίει η πουτάνα που έγινε ο κακός ο νταβατζής τη παρέσυρε" Εκτός κι αν θεωρούν τη πολιτική ηγεσία του τόπου και όλο το πολιτικό σκηνικό σαν ανήλικα ανυπεράσπιστα που τα παρέσυρε ο κάθε ανώμαλος με μια καραμελίτσα....

Οπότε σ΄αυτή τη περίπτωση δεν θα είναι μεν υπόλογοι για συνειδητή προδοσία αλλά για ανικανότητα. Είτε έτσι είτε αλλιώς δεν ξεφεύγουν από τη μαύρη σελίδα της ιστορίας που θα γραφτούν, και μάλλον θα γραφτούμε όλοι, σαν ξεφτιλισμένοι.  Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες, σενάρια για δακρύβερκτες ταινίες τρίτης κατηγορίας. Είναι σενάρια όπου ένα κράτος , η Ελλάδα, εμφανίζεται σαν μια φουκαριάρα, μίζερη, ανήμπορη που αμαρτάνει για τα παιδάκια της και δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε την ικανότητα να σηκώσει ανάστημα, και να εργαστεί με το δύσκολο αλλά τίμιο τρόπο για να τα μεγαλώσει. Η πολιτική ηγεσία του τόπου κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της Τρόικας για να δικαιολογήσει την αδυναμία της να χτυπήσει τις αληθινές αιτίες της χρεοκοπίας και δυστυχώς ο ελληνικός λαός κρύβεται πίσω από ύβρεις και κατάρες για να ξορκίσει το κακό αδυνατώντας να σηκώσει ανάστημα απέναντι στους εκτελεστές του....

Στενάζουν όλοι σαν τις μοιρολογήστρες "αχ όπου πήγε το ΔΝΤ τα ίδια έκανε αχ και βαχ" Το ΔΝΤ πήγε. Αλλά ποιος το κάλεσε γαμώ το κερατό μου? Βρήκε πόρτα και μπήκε με το έτσι θέλω? Ποιος το κάλεσε και ποιος το άφησε να αλωνίζει εδώ, ποιος άφησε τις Τρόικες να αλωνίζουν και ποιος έσκυψε μέχρι το πάτωμα υποκλινόμενος στη παντοδυναμία τους? Ποιος?

vasiliskos2

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ. ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ. "

Leave a reply