[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο ξένος Τύπος για την ψήφιση των μέτρων
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στην υπερψήφιση έστω και με ελάχιστη πλειοψηφία των μέτρων λιτότητας αλλά και στα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από τη Βουλή πριν αρχίσει η ψηφοφορία επικεντρώνονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το BBC έχει τίτλο "Οι Έλληνες βουλευτές ψηφίζουν τις περικοπές εν μέσω διαδηλώσεων" και ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι παρά τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια το Κοινοβούλιο "πέρασε" νέα μέτρα αυστηρής λιτότητας.



"Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίζει τα μέτρα λιτότητας" έχει τίτλο το CNN, τονίζοντας ότι είναι η πέμπτη χρονιά ύφεστης στη χώρα. Επιπλέον αναφέρεται στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα, με ανταλλαγή δακρυγόνων και μολότωφ.





Η Wall Street Journal τιτλοφορείται "Οι Έλληνες βουλευτές ψηφίζουν τα μέτρα λιτότητας" και στο άρθρο αναφέρεται ότι το Κοινοβούλιο υπερψηφίζει με οριακή πλειοψηφία. Επίσης, επισημαίνεται ότι αν και τα νέα μέτρα και η έγκρισή τους θα βοηθήσουν τη χώρα να λάβει οικονομική ενίσχυση, ωστόσο απειλούν να εμβαθύνουν την "κτηνώδη" ύφεση της χώρας και να αποσταθεροποιήσουν την ευαίσθητη πολιτική κατάσταση.



Οι New York Times υπό τον τίτλο "Εύθραυστος συνασπισμός υπερψηφίζει οριακά τα μέτρα λιτότητας" δημοσιεύει ότι "εν μέσω των βιαιότερων διαδηλώσεων εδώ και μήνες στην Ελλάδα, το Κοινοβούλιο υπερψήφισε τις περικοπές που στόχο έχουν να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωζώνη".



"Η Ελλάδα εγκρίνει περισσότερες περικοπές εν μέσω διαδηλώσεων έξω από το Κοινοβούλιο" έχει τίτλο η ισπανική El Pais, ενώ στον ύπότιτλο αναφέρεται: "Το Κοινοβούλιο έχει δώσει το πράσινο φως για νέα μέτρα λιτότητας ώστε η χώρα να λάβει την ενίσχυση της ΕΕ". "Η Αστυνομία με δακρυγόνα, οι διαδηλωτές με βόμβες μολότοφ. Η συγκέντρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο στην Αθήνα, έφτασε στη μεγαλύτερη ώρα της βίας πριν να συγκληθεί το Κοινοβούλιο για να εγκρίνει νέα μέτρα περικοπών" σχολιάζει ο ρεπόρτερ της El Pais.




Η γαλλική Le Figaro σε δύο ρεπορτάζ της αναφέρει "Αθήνα: Η διαδήλωση κλιμακώνεται έξω από τη Βουλή" με φωτογραφία από τα επεισόδια και τις μολότωφ, ενώ το κεντρικό άρθρο της σημειώνει "Νέο πρόγραμμα
λιτότητας στην Ελλάδα εν μέσω βίας". "Παρά τις έντονες συζητήσεις στο Κοινοβούλιο και την οργή στους δρόμους όπου η βία ξέσπασε αργά το απόγευμα με την αστυνομία, το τρίτο 'μνημόνιο' ψηφίστηκε στη διάρκεια της νύχτας" γράφει η Le Figaro.



Από την πλευρά της. η Liberation έχει τίτλο "Η Ελλάδα παίρνει το τρένο της λιτότητας" και στο άρθρο επισημαίνεται ότι με οριακή πλειοψηφία η ελληνική Βουλή υπερψήφισε το νέο πρόγραμμα λιτότητας το βράδυ της Τετάρτης, ενώ στον δρόμο βρέθηκαν 70.000 διαδηλωτές για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.



Πηγή: real

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο ξένος Τύπος για την ψήφιση των μέτρων"

Leave a reply