[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Παγκόσμιο συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ιδανικότερο χώρο για ένα συνέδριο Φιλοσοφίας από τις αρχαίες φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας.

Έτσι το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας τον Αύγουστο του 2013 θα φιλοξενηθεί ως προς την εναρκτήρια συνεδρία του τουλάχιστον, στο Λύκειο του Αριστοτέλη. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα είναι έτοιμο, καθώς το έργο της συντήρησης, της προστασίας του με στέγαστρα και της διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου γενικότερα, ώστε να μπορεί να δεχθεί επισκέπτες έχει καθυστερήσει …μερικά χρόνια, συγκεκριμένα 15 από την αποκάλυψη των καταλοίπων του στο κέντρο της πόλης στην οδό Ρηγίλλης.

Όπως διαβεβαιώνει όμως η κυρία Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Γ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων οι εργασίες αποκατάστασης του Λυκείου προχωρούν πλέον κανονικά, έτσι το Λύκειο θα παραδοθεί εγκαίρως.
 
Ως προς το συνέδριο εξάλλου που θα πραγματοποιηθεί από 4 ως 10 Αυγούστου να σημειωθεί, ότι οργανώνεται κάθε πέντε χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών και τον επόμενο χρόνο σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Κύριο θέμα του είναι «Η Φιλοσοφία ως Αναζήτηση και ως Τρόπος Ζωής» με την έμφαση στη θεωρία και στην πράξη, ανακαλώντας στη μνήμη τη διακήρυξη του Σωκράτη «ο ανεξέταστος βίος ου βιωτός ανθρώπω».
Το Λύκειο, το οποίο αρχικώς δημιουργήθηκε από τον Πεισίστρατο τον 6ο π. Χ. _αργότερα ανακαινίσθηκε από τον Περικλή ήταν το κυριότερο από τα γυμνάσια της αρχαίας Αθήνας. Σύμφωνα με την μελέτη που έχει εγκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προβλέπονται διαμορφώσεις που θα κάνουν την εικόνα των πενιχρών καταλοίπων περισσότερο ευκρινή ενώ μικρά στέγαστρα θα τα προστατεύουν. Περιμετρικά οργανώνεται ένα μικρό άλσος από ελιές και άλλα ενδημικά δέντρα και φυτά. Τέλος μία απλή κατασκευή εν είδει υπαίθριο θεάτρου θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις όπως αυτή του συνεδρίου.

Αγνωστο πάντως είναι σε ποιο βαθμό θα επιτευχθεί ενοποίηση με τον κήπο του διπλανού Βυζαντινού Μουσείου.


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Παγκόσμιο συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα"

Leave a reply