[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μοσκοβισί: «Έλληνες, ο Σόιμπλε σας την έχει στημένη»
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ


Την προσπάθεια του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εκτοπίσει τη χώρα μας από τη ζώνη του ευρώ είχε αναφέρει στην ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβρη, ο νυν υπουργός της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί που τότε όμως δεν βρισκόταν στο αξιώμα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, Έλληνας πρώην υπουργός που δεν κατονομάζεται είχε επισκεφθεί στο Παρίσι. Επρόκειτο να συναντήσει τον Μακρόν, ωστόσο έτυχε να βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Μοσκοβισί, με αποτέλεσμα τα ραντεβού να συγχωνευθούν.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δύο Γάλλοι είπαν στον Έλληνα συνομιλητή τους κάτι που δεν μπορούσε εκείνη την περίοδο να λεχθεί επίσημα.


Τον πληροφόρησαν, ότι ισχυροί παράγοντες της Γερμανίας με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών της Χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν δέχονται ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ.


Η ομάδα αυτή στη Γερμανία, ανεβάζει συνεχώς τις απαιτήσεις και καθυστερεί τις δόσεις, ώστε η Ελλάδα στην πορεία να μην τα καταφέρει και να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.


Σύμφωνα με «Τα Νέα», το μήνυμα μεταφέρθηκε στην Αθήνα, με την κυβέρνηση να αποφασίζει ότι δεν θα δοθεί καμία αφορμή στους Γερμανούς. Πράγματι, όλα τα μέτρα ψηφίστηκαν με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Ακόμα και τα γερμανικά ΜΜΕ αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της.


Παρά το γεγονός όμως ότι δεν δόθηκε αφορμή στην ομάδα Σόιμπλε να "εκτελέσει" οικονομικά τη χώρα μας, οι προθέσεις της Γερμανίας φάνηκαν στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης, όταν δεν υπήρξε απόφαση για την Ελλάδα.


Η κατακραυγή που ακολούθησε, ίσως βάλει στην άκρη για λίγο τα σχέδια της ομάδας υπό τον Σόιμπλε, όσο όμως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ο κίνδυνος να πετύχουν το σκοπό τους θα παραμένει.


Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μοσκοβισί: «Έλληνες, ο Σόιμπλε σας την έχει στημένη»"

Leave a reply