[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: «Όλοι θέτουν όρους και τους διεκδικούν, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό»
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ακόμη μια σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στο περιστέρι προκειμένου να ψηφίσει στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων που θα λάβουν μέρος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε είπε ότι ο πρωθυπουργός αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα και από Σύνοδο σε Σύνοδο εισπράττει μόνο ήττες, ενώ, επίσης, έκανε λόγο για χαμένη ευκαιρία της χώρας στις 17 Ιουνίου.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συνειδητοποιούμε τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε η χώρα στις 17 Ιούνη. Από Εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη, δυστυχώς παραμένουμε η χώρα εκείνη που σήμερα απειλείται και απαξιώνεται περισσότερο. Με μια κυβέρνηση που επιμένει στη στρατηγική της υποτέλειας. Από εκεί που θα ήμασταν η χώρα από την οποία θα ξεκινούσαν εξελίξεις ανατροπής προς όφελος των λαών σε όλη την Ευρώπη, γινόμαστε η χώρα που εισπράττει ήττες με έναν πρωθυπουργό ο οποίος αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Tο Eurogroup απέτυχε να αποφασίσει, η Σύνοδος Κορυφής απέτυχε να καταλήξει σε απόφαση για τον προϋπολογισμό, η Ευρώπη φτάνει στα όρια της, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όλοι θέτουν τους όρους τους, διεκδικούν, διαπραγματεύονται και μόνο ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θέτει όρους, δεν διαπραγματεύεται, δεν διεκδικεί».

Κατά τον κ. Τσίπρα, έφτασε η ώρα ο ελληνικός λαός «να ανακτήσει τη δυναμική διαπραγμάτευσης της χώρας» και «να γίνει μπροστάρης σε μια μεγάλη ανατροπή σε όλη την Ευρώπη». «Γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε», είπε αναφερόμενος στις διαδικασίες εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε δημοκρατικές δομές, απευθυνόμαστε στο λαό» και «τον καλούμε να συμπράττει μαζί μας, να συναποφασίζει. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα. Περνάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών του. Έναν ενιαίο φορέα, δημοκρατικό, μαζικό πλουραλιστικό».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης, να ανατρέψουμε το πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε έως εδώ, να σταματήσουμε την καταστροφή και να ανοικοδομήσουμε τη χώρα, με το λαό, για το λαό».



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: «Όλοι θέτουν όρους και τους διεκδικούν, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό»"

Leave a reply