[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γαλλία: Ο πόλεμος της Δεξιάς συνεχίζεται
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στο ψυχόδραμα που εκτυλίσσεται από την Κυριακή στην γαλλική δεξιά προστέθηκε σήμερα η άρνηση του Ζαν-Φρανσουά Κοπέ να δεχθεί τη μεσολάβηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ με στόχο τον τερματισμό του ενδοπαραταξιακού πολέμου που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Φρανσουά Φιγιόν στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

Ερωτηθείς από το ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1 για την πρόταση μεσολάβησης που ήρθε από το στρατόπεδο του Φιγιόν, ο Κοπέ απάντησε: "όχι... Δεν βλέπω ποιο είναι το αντικείμενο μίας μεσολάβησης".

Ο Φιγιόν, ο οποίος διεκδικεί τη νίκη στην ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής μεταξύ των μελών της συντηρητικής παράταξης, αρχικά αποδέχθηκε την ήττα του, αλλά στη συνέχεια ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα παραιτηθεί από την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος υπό τον όρο ότι την ηγεσία του θα αναλάβει προσωρινά μία ομάδα υπό τον Ζιπέ.

"Δεν εξαρτάται από τη καλή θέληση του ηττημένου να αποφασίσει την τοποθέτηση του προέδρου που εκείνος θέλει. Δεν το θέλω, διότι δεν έχει νόημα", είπε ο Κοπέ προσθέτοντας ότι ο Φιγιόν δεν ξέρει να χάνει και κάνει μαθήματα ήθους χωρίς ποτέ να τα εφαρμόζει ο ίδιος.

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει εάν ο πρώην πρωθυπουργός προσφύγει στη δικαιοσύνη, απάντησε: "Είμαι έτοιμος".

Ο γαλλικός Τύπος λοιδορεί αυτήν την κωμικοτραγική αντιπαράθεση χωρίς τέλος, συγκρίνοντάς την με ένα "σκετς" με δύο ρακοσυλλέκτες που δέρνονται σε αγώνα κατς.

Ακόμη και η Le Figaro βρίσκεται στα όρια της απελπισίας και μπαίνει στη θέση των οπαδών του UMP "οι οποίοι δεν ζητούν παρά ένα πράγμα: να σταματήσει, και γρήγορα, αυτό το αξιολύπητο σίριαλ που υποβιβάζει την πολιτική και όσους την ενσαρκώνουν, αφού, τελικά, "λίγο τους ενδιαφέρει αν ο Κοπέ και ο Φιγιόν παίζουν κορώνα -γράμματα ή τραβούν κλήρο ή κάνουν αγώνα δρόμου με τσουβάλια"...


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γαλλία: Ο πόλεμος της Δεξιάς συνεχίζεται"

Leave a reply