[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δίχως έλεος!
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας, με το Ισραήλ να επιχειρεί από αέρος και θαλάσσης. Ένα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές και 17 τραυματίστηκαν, είπε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα. Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν και τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου al-Quds στο κέντρο της πόλης της Γάζας νωρίς σήμερα το πρωί τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι παλαιστίνιους δημοσιογράφους, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.



Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Nετανιάχου δήλωσε έτοιμος να «επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση» στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση. Οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.

Οι Παλαιστίνιοι επανέλαβαν τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ το πρωί, με τρεις να πλήττουν το Ασκελόν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«Μέχρι στιγμής έχουμε πλήξει πάνω από χίλιους στόχους, οπότε η Χαμάς θα πρέπει να κάνει τους υπολογισμούς εάν αξίζει ή όχι να πραγματοποιήσει κατάπαυση πυρός», δήλωσε μέσω Twitter ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ Μόσε Γιαλόν.

Μέχρι στιγμής 48 Παλαιστίνιοι, οι μισοί εκ των οποίων άμαχοι και οι 13 ανήλικοι, έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους. Περισσότερες από 500 παλαιστινιακές ρουκέτες έχουν προσγειωθεί στο Ισραήλ, με αποτέλ

εσμα το θάνατο τριών Ισραηλινών, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους.
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας, ενώ πολεμικά πλοία σφυροκόπησαν τη Λωρίδα της Γάζας από θαλάσσης.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz, ο υπουργός Εσωτερικών Ελί Γισάι είπε ότι στόχος της ισραηλινής επιχείρησης, που άρχισε την Τετάρτη με την εξόντωση του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, είναι «να στείλουμε τη Γάζα πίσω στο Μεσαίωνα. Μόνο τότε θα ησυχάσει το Ισραήλ για 40 χρόνια».

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου al-Quds, το οποίο θεωρείται ότι πρόσκειται στους ισλαμιστές της Χαμάς. Στο ίδιο κτήριο στεγάζονται και διεθνή ΜΜΕ, όπως το βρετανικό Sky News.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι στόχος ήταν «πομπός μετάδοσης που χρησιμοποιείται από τη Χαμάς για τρομοκρατικές δραστηριότητες».

«Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς που βρίσκονται στο συγκρότημα Showa & Housari στη συνοικία Ριμάλ», στην καρδιά της πόλης, δήλωσε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στα νοσοκομεία της Γάζας όπου συνεχώς συρρέουν τραυματίες, ενώ παράλληλα παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών.

Ο Οργανισμός Υγείας των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για την συγκέντρωση 10 εκατ. δολαρίων προκειμένου να σταλούν φάρμακα και προμήθειες μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους και ότι μια εκεχειρία μπορεί να επιτευχθεί σύντομα.

«Υπάρχουν μερικές ενδείξεις για την πιθανότητα μιας κατάπαυσης του πυρός σύντομα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόσθεσε ωστόσο ότι «ακόμη δεν έχουμε στέρεες εγγυήσεις» γι'αυτό.

*Η φωτογραφία που κάνει το γύρω του διαδικτύου και προκαλεί πόνο και αγανάκτηση


 

Πηγή: tvxs

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δίχως έλεος!"

Leave a reply