[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο νόμος Ραγκούση για τους μετανάστες βάζει φωτιά στη συγκυβέρνηση
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο νόμος Ραγκούση για τους μετανάστες βάζει φωτιά στη συγκυβέρνηση


Τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας φέρνει η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας.

Η πρόθεση του πρωθυπουργού να προετοιμαστεί εντός επταήμερου σχέδιο νόμου το οποίο να είναι συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΔΗΜΑΡ

Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι «εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να τη βοηθήσουμε και πιστεύουμε στην προοπτική της, αλλά πρέπει να υπάρχουν και κανόνες στη λειτουργία της».
Γενικότερη θέση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει «αιφνιδιασμός» αλλά αντίθετα να προηγείται ενημέρωση και συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι «καμία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να αναληφθεί βεβιασμένα και χωρίς τη συμφωνία των κομμάτων που την στηρίζουν».

Επίσης, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως για το ΠΑΣΟΚ παραμένει προτεραιότητα η «διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στην χώρα μας».
Ακόμα πιο έντονη είναι η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ στελέχη της οποίας κάνουν λόγο για οδυνηρή έκπληξη καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης είχε συμφωνήσει με τον συγκεκριμένο νόμο και τον είχε στηρίξει όταν ήρθε στην Βουλή από τον Γιάννη Ραγκούση.Γεγονός που σημαίνει ότι θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αν ο κ. Σαμαράς επιμείνει να τον τροποποίησει.

Πάντως, ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να απευθυνθεί και προς το κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με προβληματισμό το ζήτημα της μετανάστευσης, ζήτησε ήδη να παγώσει η χορήγηση ιθαγενειών με τα κριτήρια του νόμου Ραγκούση.

Ειδικότερα διαμήνυσε στους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και να προετοιμαστεί εντός μιας εβδομάδας και να δοθεί στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την απόφαση του δικαστηρίου.
Το ζήτημα είναι βέβαιο πώς θα απασχολήσει την επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών καθώς είναι φανερό ότι θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία για να επέλθει συμφωνία όλων των πλευρών.


Πηγή: iefimerida

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο νόμος Ραγκούση για τους μετανάστες βάζει φωτιά στη συγκυβέρνηση"

Leave a reply