[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Το μνημόνιο πρέπει να σταλεί στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί και να σταλεί στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην αριστερή εφημερίδα "Il Manifesto".
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι το κόμμα του «τάσσεται υπέρ του να σβηστεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να εγκριθεί μορατόριουμ σε ότι αφορά την αποπληρωμή της οικονομικής βοήθειας, ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη και απασχόληση και να μπορέσει να μπει, και πάλι, σε θετική τροχιά η οικονομία».

Ακόμη, αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρεαλιστικό σχέδιο για την απασχόληση, το οποίο γίνεται κάθε μέρα πιο αναγκαίο για την χώρα».

Στη συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύουν η εφημερίδα «Unita» και σειρά ειδησεογραφικών πυλών, ο Αλέξης Τσίπας ερωτηθείς για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, σημειώνει:

«Κανένας από εμάς δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα των κοινών αγαθών, των υποδομών, των παραλιών της χώρας μας. Ο κόσμος θα υπερασπισθεί τον δημόσιο χαρακτήρα των εταιριών κοινής ωφέλειας, πρώτα απ΄όλα της ύδρευσης και της ενέργειας, τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας, το περιβάλλον και τις ακτές μας. Θα υπάρξει καθολική αντίδραση, και το γνωρίζουν. Για το λόγο αυτό, ίσως, η κυβέρνηση μείωσε τις ιδιωτικοποιήσεις στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, έναντι των πενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπονταν αρχικά. Το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν πωλείται».

Για την πολιτική καταβολή του κόμματός του, ο κύριος Τσίπρας συμπληρώνει ότι «οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στους δρόμους της Γένοβας και της Φλωρεντίας, όταν μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς κατανοήσαμε την ανάγκη ενός κοινού αγώνα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης».

Απαντώντας στην ερώτηση, «ψάχνετε για συμμάχους;», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί: «Δεν είχαμε και δεν θα έχουμε ποτέ σχέσεις με την Ευρώπη των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων. Τα μηνύματα που δεχόμαστε από την άλλη Ευρώπη λένε πράγματα πολύ ενθαρρυντικά. Για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, στην Ευρώπη, η λέξη ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει απελευθέρωση από τις πολιτικές των Μνημονίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι, πλέον, συνώνυμο αντίστασης και ελπίδας».




Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Το μνημόνιο πρέπει να σταλεί στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας"

Leave a reply