[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της συγκάληψης προχωρά με μόνη πυξίδα της το Μνημόνιο
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Το δημόσιο χρέος επιβαρύνεται και απειλείται η ίδια η Ευρώπη, όπως  έδειξε και το τελευταίο Eurogroup, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

«Η κυβέρνηση της συγκάλυψης και της υποτέλειας στους δανειστές προχωρά χωρίς κανένα σχέδιο κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση, με μόνη πυξίδα της το μνημόνιο.  Τα  νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα που κατεδαφίζουν την οικονομία και την κοινωνία, σε συνδυασμό με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια οιονεί αποικία χρέους των δανειστών, είναι πλήρως συμβατά με την απουσία οποιασδήποτε διάθεσης διαπραγμάτευσης στο εξωτερικό για τα συμφέροντα της χώρας.  

Το πιθανό νέο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και η κατάρτιση του φοροληστρικού νομοσχεδίου επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις στρέφονται ευθέως εις βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας, που νιώθει στο πετσί της τις συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής. Όπως έδειξε και το τελευταίο Eurogroup, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη απάντηση στο ζήτημα του χρέους όχι μόνο δεν δίνεται, αλλά αντίθετα επιβαρύνεται το δημόσιο χρέος και απειλείται η ίδια η Ευρώπη.  

Ο κοινός αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη για την ανατροπή των μνημονίων και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου, την κοινωνική δικαιοσύνη, αποτελεί το μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση».


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της συγκάληψης προχωρά με μόνη πυξίδα της το Μνημόνιο"

Leave a reply