[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Προνόμια-σκάνδαλο στη Βουλή για τους πρώην προέδρους
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Άκρως γενναιόδωρες είναι οι παροχές του ελληνικού κράτους προς όλους όσοι διατελούν πρόεδροι της Βουλής.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, το πολυτελές Volvo αξίας 40.000 ευρώ που δόθηκε στον Φίλιππο Πετσάλνικο είναι μόνο μία από αυτές.

Η παροχή του αυτοκινήτου γίνεται βάσει εθιμικού δικαίου όταν αποχωρούν από την προεδρία και προστίθεται σε άλλες, όπως η διατήρηση γραφείου μέσα στο κτίριο της Βουλής και το δικαίωμα απασχόλησης έως και έξι μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν το προνόμιο να εργάζονται για τον πρώην πρόεδρο μέχρι αυτός να... αποβιώσει.

Τα προνόμια τα απολαμβάνουν τόσο εκείνοι που έχουν εκλεγεί βουλευτές, όπως οι, Απ. Κακλαμάνης, και Β. Πολύδωρας, όσο και εκείνοι που έχουν αποχωρήσει από την πολιτική όπως ο Φ. Πετσάλνικος, ο Δ. Σιούφας και η Α. Ψαρούδα-Μπενάκη.

Ειδικότερα, το κόστος των προνομίων των τριών πρώην προέδρων της Βουλής που δεν έχουν εκλεγεί ξεπερνά τα 100.000 ευρώ ετησίως (πέρα από τη σύνταξή τους). Έτσι, εκτός από το πολυτελές Volvo του Φ. Πετσάλνικου, η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη κυκλοφορεί με ένα Honda υβριδικό, ο Δ. Σιούφας με ένα Toyota Prius, ενώ όσον αφορά τους πρώην προέδρους της Βουλής που έχουν εκλεγεί βουλευτές, ο Β. Πολύδωρας κυκλοφορεί με μία ολοκαίνουργια Mercedes c200 και ο Απ. Κακλαμάνης έχει στη διάθεσή του ένα Audi A6.

Θητεία για...ρεκόρ γκίνες

Αν και η πραγματική θητεία του Β. Πολύδωρα κράτησε μόνο 24 ώρες ωστόσο δικαιούται να απολαμβάνει τα προνόμια του πρώην προέδρου της Βουλής αλλά και εκείνα του νυν βουλευτή. Έτσι ως πρόεδρος της Βουλής μπορεί να διατηρεί προσωπικό γραφείο και να απασχολεί μέχρι 6 μετακλητούς υπαλλήλους ή έναν επιστημονικό συνεργάτη και 3 αποσπασμένους υπαλλήλους.

Εκμεταλλευόμενος το δικαίωμα που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής προσέλαβε στο γραφείο του την κόρη του Μαργαρίτα ενώ πρόλαβε να υπογράψει την εντολή να πάρουν όλοι οι υπάλληλοι της Βουλής το περιβόητο μετεκλογικό επίδομα των 1.000 ευρώ. Ωστόσο μετά το σάλο που προκάλεσε ο νυν πρόεδρος της Βουλής Ε. Μειμαράκης αποφάσισε προφορικά να μη δοθεί το συγκεκριμένο επίδομα.


 Πηγή: sigmalive

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Προνόμια-σκάνδαλο στη Βουλή για τους πρώην προέδρους"

Leave a reply