[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: "Είμαστε έτοιμοι να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα"
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τους εργαζόμενους να «βάλουν τέλος στον διαρκή εκβιασμό της χώρας από τους δανειστές».

Τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Τσίπρας έκανε στο Ηράκλειο, όπου λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε για τη φράση «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος συμμετείχε νωρίτερα σε συζήτηση σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι δεν την έχει ακούσει.

«Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα. Και καλούμε τις υγιείς δυνάμεις τις κοινωνικές δυνάμεις, τον ελληνικό λαό -γι΄ αυτό και βρίσκομαι σήμερα στο Εργατικό Κέντρο- καλούμε τους εργαζόμενους, με τη δυναμική τους παρουσία, να δώσουν τέλος σ' αυτό τον διαρκή εκβιασμό, να δώσουν τέλος σε μια πολιτική που συνθλίβει την ίδια την προοπτική επιβίωσης της χώρας, σε μια πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε οικονομική αποικία», είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε:

«Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική, ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε "μύθο" το ότι οι μισθοί και οι συντάξεις εξαρτώνται από τη δόση και εκτίμησε ότι «η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και κατάρρευση, δεν έχει πια ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης της κοινωνίας».

«Οι 179 βουλευτές που ψήφισαν τις προγραμματικές δηλώσεις έγιναν πια 148 στη ψηφοφορία για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Πλέον οι μάσκες έπεσαν. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μια συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά για μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικής πια μειοψηφίας, με ειδικό σκοπό να διαλύσει τα κοινωνικά δικαιώματα και κεκτημένα, να εφαρμόσει ένα σχέδιο που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή», προσέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡΙΑ, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων Μουτζαχεντίν που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα», με αφορμή και την ψηφοφορία στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις.

«Εκατόν σαράντα οκτώ βουλευτές αποφάσισαν σήμερα να ξεπουλήσουν όλες τις ΔΕΚΟ. Αυτό το πράγμα είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξανασυμβεί στα δημοκρατικά χρονικά», είπε και μίλησε, για άλλη μια φορά, για κυβέρνηση «μειοψηφίας και ειδικού σκοπού απαξίωσης» που όμως δεν θα επιτύχει το στόχο της «γιατί οι απειλές τους δεν περνάνε πια»

Τέλος, υποστήριξε ότι η δόση των 31,5 δισ. θα δοθεί ούτως η άλλως, «όχι γιατί τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας στις 16 Νοεμβρίου, όπως υποστηρίζουν, αλλά για να σωθούν οι τράπεζες και η ίδια η Ευρωζώνη».


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: "Είμαστε έτοιμοι να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα""

Leave a reply