[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στους δρόμους ξανά συνδικάτα και εργαζόμενοι
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των νέων μέτρων οι εργαζόμενοι, εν όψει της ψηφοφορίας για τον  προϋπολογισμό στη Βουλή τα μεσάνυχτα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει  ραντεβού στις 17.00 στο Σύνταγμα, ενώ συλλαλητήριο διοργανώνει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Τα δύο συνδικάτα καλούν τους πολίτες να δώσουν δυναμικό «παρών»  στο συλλαλητήριο. Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως  η ανακοίνωση των νέων στατιστικών  ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

«Η απαίτηση των εργαζομένων  και ολόκληρης της ελληνικής  κοινωνίας, να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων», προσθέτει.

Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου».

Κλειστοί, για λόγους ασφαλείας, είναι από τις 2 μετά το μεσημέρι, οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο, λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει της  ψήφισης του προϋπολογισμού. Οι συρμοί διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση.

Χθες, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  το πρωί εργαζόμενοι στους δήμους  κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά του προϋπολογισμού που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τα απορριμματοφόρα θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια τουλάχιστον έως τη Δευτέρα με τα σκουπίδια να γεμίζουν ξανά τους δρόμους της Αθήνας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στόχος είναι «η κάθοδος των εργαζομένων της περιφέρειας στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα απάνθρωπα και εξοντωτικά μέτρα και το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις, αλλά και για την οικονομική επιτροπεία στους δήμους, που κρύβει απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, νέα μείωση μισθών και αύξηση φόρων στους πολίτες».

Στο μεταξύ πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξήγγειλε για την προσεχή Τρίτη, 13 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή της για τις διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή.


Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στους δρόμους ξανά συνδικάτα και εργαζόμενοι"

Leave a reply