[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κίνδυνος ανάφλεξης στη λωρίδα της Γάζας
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε την Κυριακή πως η χώρα του είναι «έτοιμη για κλιμάκωση» σε απάντηση της αναζωπύρωσης της βίας κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο κόσμος οφείλει να κατανοήσει πως το Ισραήλ δεν θα παραμείνει χωρίς να αντιδράσει απέναντι στις προσπάθειες να μας επιτεθούν. Εμείς είμαστε έτοιμη για κλιμάκωση», εντείνοντας τις επιχειρήσεις μας, διεμήνυσε ο Νετανιάχου, μιλώντας κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Νωρίτερα ένας Παλαιστίνιος μαχητής βρήκε τον θάνατο την Κυριακή στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, κατά τη δεύτερη ημέρα της διασυνοριακής έντασης, που αναζωπυρώθηκε έπειτα από επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο ισραηλινή περίπολος.

Η Ισλαμική Τζιχάντ, ένας από τους ένοπλους βραχίονες της παλαιστινιακής αντίστασης, ανακοίνωσε πως ο νεκρός μαχητής ήταν μέλος της και ανήκε σε ομάδα εκτόξευσης ρουκετών που επλήγη από ισραηλινό πύραυλο εδάφους-αέρος στη Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή. Με την νέα τούτη απώλεια, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους από το Σάββατο στις ισραηλινές επιδρομές ανέρχεται στους έξι.

Η Τζιχάντ ανακοίνωσε πως από το Σάββατο έχει εκτοξεύσει 70 ρουκέτες και όλμους εναντίον του ισραηλινού εδάφους, αναγκάζοντας τον πληθυσμό στις περιοχές αυτές να τρέξει στα καταφύγια.

Ένας όλμος και τέσσερις ρουκέτες, που εβλήθησαν σήμερα το πρωΐ από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν το νότιο Ισραήλ, προκαλώντας τέσσερις τραυματίες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

«Τέσσερις ρουκέτες που εβλήθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν Κυριακή το πρωΐ τον τομέα της πόλης Σντερότ και προκάλεσαν τέσσερις ελαφρείς τραυματισμούς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Μίκι Ρόζενφελντ.

Οι νέες αυτές επιθέσεις αποτελούν συνέχεια της νέας έντασης που αναζωπυρώθηκε από το Σάββατο μετά την παλαιστινιακή επίθεση κατά ισραηλινής περιπόλου, κατά την οποία τραυματίσθηκαν τέσσερις στρατιώτες.


Πηγή: nooz  

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κίνδυνος ανάφλεξης στη λωρίδα της Γάζας"

Leave a reply