[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της κυβέρνησης έχει αρχίσει
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Δικαίωση της τακτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, θεωρούν κύκλοι του κόμματος τις εξελίξεις, δηλαδή, όπως αναφέρουν, την αποδυνάμωση της κυβέρνησης και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση της λαϊκής πίεσης, όπως εκδηλώθηκε με τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Υπό το πρίσμα αυτό, κομματικές πηγές εκτιμούν ότι μετά το πλήγμα που δέχθηκε η κυβέρνηση στη Βουλή «η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της έχει αρχίσει» και προσθέτουν ότι «δεν ήταν μόνο η ισχνή πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και οι διαρροές από τα κυβερνητικά κόμματα, αλλά κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν επί ώρες έξω από το κοινοβούλιο».

Ως προς την εικόνα της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «μέσα στο κοινοβούλιο, η κυβερνητική πλειοψηφία έδειξε για μια ακόμη φορά μια εικόνα αποσάθρωσης, που με επικοινωνιακά τερτίπια, όπως η κατάθεση την τελευταία στιγμή της τροπολογίας για τους υπαλλήλους της Βουλής, όχι μόνο δεν καλύφθηκε, αλλά έγινε ακόμα πιο φανερή».

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων και τις εισηγήσεις της Νομικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του πολυνομοσχεδίου.

Διαβάστε: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωσαν πανό στη Βουλή

Για το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «ο απολογούμενος κ. Βενιζέλος δήλωσε την ακραιφνή στήριξή του στην κυβέρνηση, χωρίς να μπορεί ούτε να δικαιολογήσει τον εαυτό του για την εγκληματική συγκάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, ούτε να συγκρατήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα από την πλήρη αποσύνθεση».

Για τη ΔΗΜΑΡ εκτιμάται ότι η στάση της στο κοινοβούλιο, δηλαδή το «παρών», σε συνδυασμό με τη στήριξή της στην κυβέρνηση και την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, καταδεικνύει τις τεράστιες αντιφάσεις της και την απόλυτη αδυναμία της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι «η προσπάθειά της να δείξει την παραμικρή διαφοροποίηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε πλήρως».

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιχείρησε να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο στους υπαλλήλους της Βουλής, όπως ψευδώς και παραπλανητικά ισχυρίζεται. Αυτό έχει συμβεί από το 2011, με την ενσωμάτωση του σχετικού νόμου 4024/2011 στον Κανονισμό της Βουλής.


Η κυβέρνηση επιχείρησε «με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο, να παραβιάσει, για μία ακόμα φορά, το Σύνταγμα της χώρας. Να άρει το αυτοδιοίκητο της Βουλής και να τη θέσει υπό τον έλεγχο της τρόικας των δανειστών. Επιχείρησε τη συμβολική παράδοση της Δημοκρατίας στους δανειστές».

Με την αντίδρασή του ο ΣΥΡΙΖΑ,
τονίζουν οι ίδιες πηγές, «υπερασπίστηκε το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως άλλωστε όφειλε, και δεν υπερασπίστηκε καμία κατηγορία εργαζομένων. Αποκάλυψε και κατέρριψε τα προσχήματα. Και, από θέση αρχής, αντιπαρατέθηκε στη θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού, που με κυνισμό ανέπτυξε ο υπουργός των Οικονομικών της τρόικας, ενώπιον των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, για να δικαιολογήσει την παρανομία του».


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της κυβέρνησης έχει αρχίσει"

Leave a reply