[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Διοργανώτρια και η Αθήνα του Euro 2020!
Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Σημερινά δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου εξηγούν απόλυτα την αναφορά που είχε κάνει ο διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΟ ότι η Αθήνα με το Ολυμπιακό Στάδιο έχει την ευκαιρία να αποτελέσει μία από τις διοργανώτριες πόλεις του Euro 2020, μετά δηλαδή την επόμενη διοργάνωση της τελικής φάσης του 2016 που έχει ανατεθεί στη Γαλλία.

Στην ουσία η Αθήνα υπάρχει ήδη στο πλάνο του Μισέλ Πλατινί, αν και εφόσον εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA η πρότασή του για διοργάνωση του Euro 2020 σε 13 πόλεις προκειμένου να εορταστούν με αυτόν τον τρόπο τα 60 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών.



 Η πρώτη συζήτηση στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου και η τελική απόφαση θα ληφθεί τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το τελικό πλάνο του Γάλλου προέδρου οι έξι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων της τελικής φάσης του Euro θα διεξαχθούν στις έδρες των 12 πρώτων χωρών στη βαθμολογία της UEFA, ανά δύο χώρες σε κάθε όμιλο, όπως δηλαδή θα τοποθετηθούν στους ομίλους οι Εθνικές ομάδες των δύο πρώτων γκρουπ δυναμικότητας.

Αν δηλαδή στον όμιλο της Εθνικής μας έρθει από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η Ισπανίας και από το δεύτερο γκρουπ η Εθνική μας (είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη δωδεκάδα της βαθμολογίας) οι έξι αγώνες θα διεξαχθούν σε Μπερναμπέου (Μαδρίτη) και ΟΑΚΑ (Αθήνα)!

Με άλλα λόγια η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί, πάντα με βάση το σχέδιο Πλατινί, σε Ισπανία (Μαδρίτη), Γερμανία (Βερολίνο), Πορτογαλία (Λισσαβόνα), Ιταλία (Ρώμη), Αγγλία (Λονδίνο), Ολλανδία (Αμστερνταμ), Ρωσία (Μόσχα), Κροατία (Ζάγκρεμπ), Ελλάδα (Αθήνα), Ελβετία (Βασιλεία), Γαλλία (Παρίσι) και Βέλγιο (Βρυξέλλες).

Η λογική λέει ότι οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα είναι γειτονικές προκειμένου τα ταξίδια για τα έξι ματς του κάθε ομίλου να είναι κοντινά. Με άλλα λόγια για την Εθνική μας θα είναι περισσότερο πιθανό στον όμιλό μας από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας να είναι η Ιταλία παρά η... Γερμανία!

Οι νικητές των ομίλων θα παίξουν στην έδρα τους τα ματς της φάσης των «16», ενώ τα ματς της προημιτελικής φάσης θα γίνουν σε ουδέτερη έδρα. Ως προς τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό λογικά θα φιλοξενηθούν στην... 13η πόλη της τελικής φάσης που με τα τωρινά δεδομένα θα είναι η Τουρκία με το Turk Telekom Arena, αφού είναι και η μοναδική χώρα που έχει μέχρι σήμερα εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβει όλη τη διοργάνωση, ασχέτως της έγκρισης ή όχι του σχεδίου του Μισέλ Πλατινί.

Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα επιμείνει στην πρότασή του σε πρόσφατη τηλεφωτική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τέο Τσβάντσιγκερ, η οποία διέρρευσε στον γερμανικό Τύπο!


Πηγή: sentragoal

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Διοργανώτρια και η Αθήνα του Euro 2020!"

Leave a reply