[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το Spiegel επιτίθεται στη Μέρκελ για τους χειρισμούς της στην ελληνική κρίση
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Εναν ακόμα αντίπαλο, και μάλιστα εσωτερικό, έχει να αντιμετωπίσει η Γερμανίδα καγκελάριος στο θέμα του ελληνικού προβλήματος χρέους.

Ο λόγος για το γερμανικό περιοδικό Spiegel που με το άρθρο με τίτλο «Το πρόβλημα της Γερμανίας με την αλήθεια» ασκεί έντονη κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ για τη στάση που κρατάει στο ελληνικό ζήτημα. Το περιοδικό αναφέρει πως θα πρέπει όλοι να πληρώσουν για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως «Βερολίνο, Βρυξέλλες και Παρίσι πρέπει να παραδεχθούν ότι η διάσωσή της θα κοστίσει πολλά χρήματα».

Μάλιστα, το περιοδικό που έχει επικρίνει αρκετές φορές τη χώρα μας, υπερασπίζεται τις απόψεις της Κριστίν Λαγκάρντ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς θεωρεί ειλικρινή τη στάση που επιλέγει και σημειώνει: «Μοναδική ελπίδα σε αυτό το χάλι είναι το Ταμείο, που ακολουθεί τις αρχές του».

Όπως αναφέρει το περιοδικό, υπάρχουν δύο λύσεις για την Ελλάδα: είτε μια τεράστια ανάπτυξη, είτε ένα νέο «κούρεμα» χρέους. «Ακόμα κι αν λέγεται "κούρεμα", χρεοκοπία ή χάρισμα χρέους, αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί τώρα είναι να βρουν το κουράγιο να αποκαλύψουν την αλήθεια στον κόσμο» αναφέρει.

Τέλος, σύμφωνα με το Spiegel, η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται πως ακολουθεί τη... συνταγή του Μπαράκ Ομπάμα. Κάνει, δηλαδή, ό,τι μπορεί προκειμένου να καθυστερήσει τις τελικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος μέχρι τις γερμανικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2013.


Πηγή: iefimerida

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το Spiegel επιτίθεται στη Μέρκελ για τους χειρισμούς της στην ελληνική κρίση"

Leave a reply