[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

 Νικητής ο Παναθηναϊκός στη μάχη των... ημιχρόνων


Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-2 τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη και πάει με ψυχολογία στα ματς με Τότεναμ και Ολυμπιακό



 Εξαιρετικό ποδόσφαιρο από την ομάδα του Ρότσα για ένα ημίχρονο που επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου για την 13η αγωνιστική της Superleague.

Οι πράσινοι παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο πήραν σπουδαία νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη .... και αποδεικνύουν πως η αγωνιστική τους ανάκαμψη δεν είναι παροδική. Οι "πράσινοι" έφτασαν τους 19 βαθμού και ανέβηκαν στην 6η θέση ενώ ο Πανιώνιος έμεινε στους 21 και στην 4η θέση.

Η ομάδα του Ρότσα "καθάρισε" το ματς από το πρώτο ημίχρονο με δύο πανέμορφα γκολ. Πρώτα στο 24ο λεπτό με την ατομική προσπάθεια του Πετρόπουλου και το σουτ με το δεξί στην κίνηση και τέσσερα λεπτά αργότερα με σουτ-δυναμίτη του Λουκά Βύντρα.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξ αρχής πολύ γρήγορος κάτι που, εκ του αποτελέσματος, δεν βοήθησε τον Πανιώνιο. Οι "Νεοσμυρνιώτες" είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στον αγώνα στο 34΄αλλά ο Κολοβός αστόχησε σε κενή εστία.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πρέπει να αισθάνονται άτυχοι καθώς από την εμφάνιση τους στο δεύτερο ημίχρονο σίγουρα θα μπορούσαν να φύγουν από αυτό το ματς με κάτι παραπάνω.



Γρήγορος ρυθμός, καλό ποδόσφαιρο, γκολ ο Παναθηναϊκός

Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να κλείσουν τον Πανιώνιο στα καρέ του. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Γιαννακόπουλος είπε "όχι" σε μακρινό σουτ του Σισοκό. Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού.

Μέχρι το γκολ οι "πράσινοι" πίεζαν παντού τους παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ανέκοπταν κάθε αντεεπίθεση που προσπαθούσαν να βγάλουν και στην επίθεση Πετρόπουλος και Χριστοδουλόπουλος έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Η συνεχής πίσεση του "τριφυλλιού" οδηγούσε σε λάθη τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να κρατήσουν αρκετά την μπάλα στα πόδια τους.



Στο 24ο λεπτό η άμυνα του Παναθηναϊκού απομακρύνει, η μπάλα φτάνει στον Πετρόπουλο και εκείνος με μια κούρσα έφτασε στην περιοχή του Πανιωνίου και με το δεξί του πόδι άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βύντρα να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με έναν ασύληπτο κεραυνό αρκετά έξω από την περιοχή του Γιαννακόπουλου.



Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά το δεύτερο γκολ, χαλάρωσαν και λίγο έλλειψε να δεχτούν γκολ σε αντεπίθεση του Πανιωνίου. Ο Καρνέζης έκανε άστοχη έξοδο, δεν μπλόκαρε τη μπάλα αλλά ο επερχόμενος Κολοβός δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ.

Τα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κύλησαν χωρίς να συμβεί κάτι που να αλλάξει τη ροή στο ματς.

Έδωσε χώρους ο Παναθηναϊκός χωρίς τελικά να το "πληρώσει"

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ελευθερόπουλος πέρασε τον Μενδρινό στον αγωνιστικό χώρο και η εικόνα του Πανιωνίου άλλαξε άρδην προς το καλύτερο.

Σημαντικός παράγοντας για να γίνει αυτό ήταν το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός επαναπαύτηκε στο 2-0 και άφησε την πρωτοβουλία στους παίκτες του Πανιωνίου κάνοντας ωστόσο αισθητή την Παρουσία του στα καρέ τον "κυανέρυθρων".

Ο Ορέστης Καρνέζης και σε αυτό το παιχνίδι δήλωσε "παρών" καθώς σε κάποιες περιστάσεις κράτησε το μηδέν και διευκόλυνε το έργο των συμπαικτών του.



Όμως στο 78ο λεπτό ο Ντούνης έβαλε φωτιά στη Νέα Σμύρνη μειώνοντας σε 2-1. Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε το μοναδικό του λάθος στο παιχνίδι και έδωσε την ευκαιρία στον παίκτη του Πανιωνίου να νικήσει τον Καρνέζη.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με τον Πανιώνιο να συνεχίζει την πίεση και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να διατηρήσει τη μπάλα ώστε να τελειώσει έτσι ο αγώνας.

Η διαχείρηση του αγώνα από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν εξαιρετική αλλά έμεινε για ακόμη μια φορά έμεινε με την πίκρα καθώς η ομάδα του "πέταξε" ακόμα μια φορά ένα ημίχρονο και το δεύτερο δεν ήταν αρκετό για  να καταφέρει να γυρίσει το παιχνίδι.

Οι παίκτες του Ρότσα πρέπει στο τέλος να αισθάνονται τυχεροί που έφυγαν με τη νίκη καθώς κάλιστα θα μπορούσαν να έχουν ισοφαριστεί ή και ακόμα να ηττηθούν.

Οι ενδεκάδες του αγώνα

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας, Κούρος, Ρόβας(89’ Σαμαρης), Γουνδουλάκης(74’ Καμπάνταης), Κολοβός, Ντούνης, Αραβίδης, Κουλουχέρης (46’ Μενδρινός)

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας(83’ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος(88’ Σο), Πετρόπουλος(85’ Τοτσέ)



Πηγή: woop
 Ο ΠΑΟΚ «κόλλησε» στη Βέροια



Δεύτερη στη σειρά ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ, που μετά το 1-1 της Τούμπας απέναντι στον Ολυμπιακό απόψε έμεινε στο 0-0 στη Βέροια και, πλέον, απέχει από την κορυφή 10 βαθμούς. Ο «Δικέφαλος» τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Βιβιάν στο 36΄.


Ο Κοστίν Λαζάρ του ΠΑΟΚ (Α) μάχεται για την κατοχή της μπάλας με τον Αλέξανδρο Καλογέρη της Βέροιας (Δ)

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Φωτάκη στο 10΄ (αστόχησε από πλεονεκτική θέση) και έκτοτε... εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Η Βέροια άρχισε να χάνει τη μία μετά την άλλη τις ευκαιρίες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στο 13΄ ο Γλύκος απέκρουσε το σουτ του Καλί, στο 14΄ ο Ολαϊτάν πλάσαρε άουτ, στο 22΄ ο Γλύκος «νίκησε» τον Ιωάννου, αλλά το αποκορύφωμα της αστοχίας των γηπεδούχων ήταν το χαμένο πέναλτι (άουτ) του Καλτσά στο 36΄, σε ανατροπή του ίδιου από τον Βιβιάν που αποβλήθηκε.

Αν και με παίκτη λιγότερο στην επανάληψη, ο «Δικέφαλος» βελτίωσε την απόδοσή του καθώς περιόρισε τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου, που πάντως κράτησε το «μηδέν» στο 59΄, με ωραία επέμβαση στο σουτ του «μοιραίου» Καλτσά. Αυτή ήταν άλλωστε και η πραγματικά μεγαλύτερη ευκαιρία στο β΄ ημίχρονο, καθώς ο πολύ βαρύς αγωνιστικός χώρος κούρασε γρήγορα τους ποδοσφαιριστές. 



Στην έκτη θέση ο Λεβαδειακός



Εντυπωσιάζει ο Λεβαδειακός, που απέναντι στην Κέρκυρα σημείωσε την τέταρτη συνεχή νίκη του στη Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας των «Φαιάκων» με 2-0 χάρις στα τέρματα των Ζησόπουλου στο 53΄ και Κόρμπου στο 73΄.



Οι Βοιωτοί είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο , πίεσαν την περιοχή του Αναστασόπουλου αλλά δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν παρά μόνο στο 33ο λεπτό, με τον δραστήριο Ναπολεόνι να αστοχεί από κοντά. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν «άλλη» ομάδα.

Στο 53΄ ο Ιταλός, σε ρόλο δημιουργού, ετοίμασε με μαεστρία το γκολ στο Ζησόπουλο, που δεν έκανε τίποτε άλλο από το να σπρώξει την μπάλα στην άδεια εστία. Δύο λεπτά αργότερα ο Αμπάρκιολης είδε αγκωνιά του Αγρίτη στον Μεντί και έδειξε κόκκινη κάρτα στον επιθετικό των φιλοξενούμενων, κόβοντας τα φτερά των «Φαιάκων» που προσπαθούσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα.
Έτσι, στο 73ο λεπτό στο κόρνερ του Ακόστα ο Κόρμπος διπλασίασε με κεφαλιά διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, που φέρει τον Λεβαδειακό στην έκτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης.



Ο Πανθρακικός έχασε το τρίποντο στο 90΄



Ο Πανθρακικός κρατούσε τη νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο ως το 90ο λεπτό, χάρις στο πέναλτι του Βαϊρουά στο 53΄. Στο σημείο εκείνο, όμως, ο Περογραμβάκης ισοφάρισε λυτρώνοντας την ομάδα του, που έβλεπε κατάματα την τρίτη συνεχή ήττα.


Φωτογραφία από τον αγώνα με πρωταγωνιστές τους Κασκελάν (Α) και Περογαμβράκη (Δ)

Οι φιλοξενούμενοι «λαχτάρισαν» τον Γουναρίδη στο 10ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του ευρισκόμενου σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση Δημήτρη Παπαδόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Στο επόμενο λεπτό και στην απέναντι εστία άλλη μια κεφαλιά, από τον Παπάζογλου αυτή τη φορά, έφυγε άουτ, ενώ στο 37΄ η προβολή του Βαϊρουά στη σέντρα του Παπαδόπουλου, έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω.

Αυτό ήταν όλο κι όλο το πρώτο ημίχρονο, αφού η πίεση της ακριτικής ομάδας ψηλά περιόρισε στο ελάχιστο τους κινδύνους για την εστία του Κουτσόπουλου και κράτησε εκτός περιοχής τους γηπεδούχους.

Ό,τι δεν μπόρεσαν στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Δερμιτζάκη το πέτυχαν στο δεύτερο, αιφνιδιάζοντας νωρίς την ομάδα του ΟΦΗ. Στο 51ο λεπτό ο Μπαϊκαρά κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε από τον Σόουζα και ο Βαϊρουά στο 53΄ άνοιξε το σκορ από τα 11 μέτρα. Ο Αναστόπουλος έκανε «μαζεμένες» δύο αλλαγές, ο ΟΦΗ πίεσε από πολύ ψηλά και έκανε δύσκολη την κυκλοφορία στον αντίπαλό του αλλά οργανωμένες επιθέσεις δεν γίνονταν, ούτε η μπάλα έμπαινε στη μεγάλη περιοχή.

Ένα δυνατό σουτ του Παπάζογλου στο 64΄ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον πανύψηλο επιθετικό να είναι ο μόνος που απειλεί, αν και δεν υπήρχε επαρκής τροφοδότησή του. Στο 80΄ ο Μίνγκας είδε κίτρινη κάρτα για θέατρο, όμως η επανάληψη της φάσης έδειξε παράβαση (ανατροπή) στον παίκτη του Πανθρακικού από τον Γουναρίδη. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Θράκες θα έφευγαν από την Κρήτη με ένα πολύ μεγάλο τρίποντο, το πρώτο τους στην έδρα του ΟΦΗ, ο Περογραμβάκης ισοφάρισε με κεφαλιά και «μοίρασε» τους βαθμούς.



Νίκησε τον Πλατανιά, σκέφτεται Αρσεναλ και Παναθηναϊκό


Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και όσο έπρεπε για να κρατήσει το 2-1 επί του Πλατανιά, που διαμορφώθηκε στο συγκεκριμένο διάστημα (6΄ πέναλτι Αμπντούν, 19΄ Τοροσίδης - 37΄ Ουντότζι), σημειώνοντας την ενδέκατη νίκη σε δεκατρείς αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Αμπντούν έκανε το 1-0 με πέναλτι στο 6ο λεπτό

Το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων απέφερε ένα πέναλτι στο 5΄, όταν ο Ιμπαγάσα ανατράπηκε από τον Δέντσα και ο Αμπντούν έκανε το 1-0 ένα λεπτό αργότερα. Ο Φουστέρ έχασε δύο καλές ευκαιρίες (8΄, 17΄) και στο 19΄ ο Τοροσίδης διπλασίασε με κεφαλιά, σε σέντρα του Χολέβα. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε απόλυτα, όμως αντί για τρίτο γκολ ο Πλατανιάς μείωσε στο 37΄ με μακρινό σουτ του Ουντότζι, με τον Κάρολ να φέρει μεγάλη ευθύνη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Φουστέρ να έχει δοκάρι στο 38.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες (64΄ Μήτρογλου σουτ άουτ, 80΄ Ιμπαγάσα σουτ άουτ) αλλά το γκολ δεν ήρθε. Η νίκη όμως παρέμεινε, ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος και αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 11 βαθμούς και περιμένει, ήρεμος πλέον, τους αγώνες που έπονται, με την Άρσεναλ και τον Παναθηναϊκό.



Ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επεισόδια μετά τον αγώνα



Ο Άρης δεν κατόρθωσε να κρατήσει το υπέρ του 1-0, από το γκολ του Σουνά στο 15΄, καθώς ο Σκόνδρας ισοφάρισε για τον Ατρόμητο στο 89ο λεπτό και η αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έληξε 1-1, μόνο που -ατυχώς- παίχθηκε και... τρίτο ημίχρονο.


Ο Γιάννης Γιαννιώτας του Αρη (Α) και ο Κώστας Γιαννούλης του Ατρομήτου (Δ) μάχονται για την κατοχή της μπάλας
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ οπαδών των γηπεδούχων και της αστυνομίας. Αρκετοί οπαδοί του Άρη κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα αποδυτήρια, ενώ κάποιοι επιτέθηκαν φραστικά κατά του διευθύνοντα συμβούλου, Αντώνη Ζαμπέτα. Οι οπαδοί έφτασαν ως την πόρτα της εισόδου προς τα αποδυτήρια και την έσπασαν για να μπουν μέσα, εκεί όμως συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών.

Όπως ήταν φυσικό, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική καθώς τα χημικά εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα στον κλειστό χώρο και επηρέασαν πρώτα τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων, αφού τα αποδυτήριά τους βρίσκονταν κοντά στην είσοδο. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απερίγραπτες, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου βγήκαν ημίγυμνοι στον αγωνιστικό χώρο για να αναπνεύσουν και παρέμειναν εκεί αρκετή ώρα, έως ότου καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Ως προς το αγωνιστικό μέρος της υπόθεσης, στην πρώτη αξιόλογη φάση οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με σκόρερ τον 18χρονο Σουνά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Καπετάνου για να σκοράρει το «παρθενικό» τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, στο 44ο λεπτό ο Ταυλαρίδης άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, καθώς παρά την εμπειρία αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, για επικίνδυνο παίξιμο επί του Αγκάνθο.

Παρά την προσπάθειά του στις αρχές της επανάληψης να πιέσει για να φτάσει στο 2-0, ο Άρης δεν τα κατάφερε. Προϊόντος του χρόνου και αφού πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές χωρίς συνέπειες, η ομάδα των δυτικών προαστίων κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 64΄ το σουτ του Ιγκλέσιας σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων. Τελικά η υπεροχή του Ατρόμητου τελεσφόρησε στο 89΄, με τον Σκόνδρα να ισοφαρίζει από κοντά σε φάση διαρκείας και σε φάση που η μπάλα ίσως έχει βρει το χέρι του σκόρερ. 




Πνίγηκε» στα Πηγάδια η Ξάνθη




Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση στα «Πηγάδια» της Ξάνθης μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ονουάτσι στο 2΄ και το αρκαδικό συγκρότημα ισοφάρισε με τον Καλαντζή στο 72΄, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ουσέρο στο 68΄.


Ο Λεϊτε Μαρσελίνιο της Ξάνθης (Κ) και οι Σάββας Τσαμπούρης (Α) και Ουσέρο Φερνάντο (Δ) του Αστέρα Τρίπολης μάχονται για την κατοχή της μπάλας
Η Ξάνθη ξεκίνησε με πολύ γρήγορο γκολ, το πρώτο της ύστερα από περίπου ένα μήνα: στο 2΄ ο Ονουάτσι έκανε το 1-0 με προβολή, ύστερα από το κόρνερ του Μάνταλου. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έδωσαν χώρο στον Αστέρα και κατόρθωσαν να τελειώσουν το ημίχρονο χωρίς να απειληθούν, καθώς είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Λοντίγκιν.

Στην επανάληψη η Ξάνθη έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ονουάτσι στο 50΄, με τον Φούλοπ να μπλοκάρει σε δύο χρόνους το σουτ του Νιγηριανού επιθετικού. Στο 58΄ οι παίκτες του Κωστένογλου έχασαν νέα ευκαιρία, όταν ο Βασιλακάκης πραγματοποίησε ατομική προσπάθεια και πάσαρε στον Ονουάτσι, τον οποίο πρόλαβε ο Τσαμπούρης, ενώ στο 68΄ αποβλήθηκε ο Ουσέρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, όμως, στο 72΄ ο Αστέρας έφτασε στο 1-1 με κεφαλιά του Καλαντζή, από σέντρα του Καρντάσιο και «έπιασε» τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο), ενώ η Ξάνθη δεν κατόρθωσε να απομακρυνθεί από τη «διακεκαυμένη» ζώνη του υποβιβασμού και αν συνεχίσει να πετά ευκαιρίες στην έδρα της, θα κινδυνέψει πολύ.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής"

Leave a reply