[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Χυδαία και νοσηρή απόπειρα επιστροφής της χώρας στο 1949»
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Είναι μεγάλη ειρωνεία να συζητείται σήμερα ένα θέμα καραμπινάτης διαπλοκής και την ίδια ώρα η εθνική διαπλοκή να έχει βάλει μαύρες πλερέζες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξόρυξη χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα.


Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «δημοσιονομικό ξεγύμνωμα» το νέο φορολογικό, τονίζοντας ότι «το μόνο που έπεσε στο τραπέζι είναι η φορολογία 45% σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 26.000. Αυτό ξεγυμνώνει την κυβέρνηση που στόχος της δεν είναι η αποκατάσταση των αδικιών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης, των επιχειρηματικών συμφερόντων και όσων έχουν καταθέσεις. Μην το αποκαλείτε, λοιπόν μεταρρύθμιση αλλά απορρύθμιση που οδηγεί στην φτωχοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον Αντώνη Μανιτάκη, λέγοντας πως «ο υπουργός Οικονομικών του έδωσε την χαριστική βολή καθώς ομολόγησε με κυνισμό ότι αυτό που ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι κινητικότητα είναι απολύσεις».

«Το μόνο πρόσωπο που μπήκε για τα καλά στη διαθεσιμότητα και θα απολυθεί είναι το πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέχεια στην κόντρα που έχει προκύψει με τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή μισαλοδοξία και εμφυλιακή, χυδαία και επικίνδυνη απόπειρα νοσηρών εγκεφάλων να αλλάξουν την ατζέντα της συζητησης, μεταφέροντας τη χώρα στο 1949».

«Ξαναβάλτε στο συρτάρι την ένταση και το διχασμό. Το μόνο που θα καταφέρετε να κάνετε είναι να παραδοθήκε στην χλεύη της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα σας σώσει κανένας εκλογικός νόμος», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Οι πρωταγωνιστές και εμπνευστές του Μνημονίου σήμερα συνειδητοποιούν ότι αυτή η παγίδα που στήθηκε σε βάρος της χώρας ίσως να αφορά και τους ίδιους και ότι δεν θα τύχουν της ευνοϊκής μεταχείρισης όπως είχαν συνηθίσει από το πολιτικό προσωπικό» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγορόρησε και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, λέγοντας ότι «ενώ εδώ και τρία χρόνια έκαναν τη βρώμικη δουλειά συκοφαντώντας κάθε κοινωνική και επαγγελματική κατηγορία, ενώ ισοπέδωσαν τα πάντα και όποιον αντιστάθηκε στην πολιτική του Μνημονίου, τώρα που τους ειδοποιούν και τους απειλούν να τους πάρουν τη δύναμη που είχαν ως σήμερα, τώρα άρχισαν τα δάκρυα και λένε ότι είναι θέμα εθνικής ανάγκης να κρατηθούν οι επιχειρήσεις τους».

«Όταν υμνούσαν την πολιτική της βαρβαρότητας που οδήγησε χιλιάδες στην ανεργία, η εθνική ανάγκη δεν ήταν οι θέσεις εργασίας, αλλά το μνημόνιο- και τώρα είναι οι ίδιοι που θυμήθηκαν ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν με αφελληνισμό. Και όταν εμείς μιλούσαμε για εθνικοποίηση των τραπεζών μας χλευάζανε και νομίζανε ότι τα λεφτά του IFSF θα ήταν σαν τα θαλασσοδάνεια και τώρα διαμαρτύρονται, αλλά είναι αργά για δάκρυα» τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Χυδαία και νοσηρή απόπειρα επιστροφής της χώρας στο 1949»"

Leave a reply