[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αγώνας δρόμου στο Μαξίμου
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Κρατάνε την αναπνοή τους στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου αναμένοντας την εκταμίευση της δόσης που θα κρίνει το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης.

Είναι η μέρα που αν όλα πάνε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα φτάσει στη χώρα η πρώτη δόση των 34 δισ. ευρώ από τα 44 δισ. και θα δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να σηκώσει κεφάλι.

Αυτός ο δρόμος δεν είναι εύκολος καθώς μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία μεσολαβεί αυτή της 13ης Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση για την εκταμίευση.

Πριν από αυτό, όμως, προέχει, η ολοκλήρωση της επαναγοράς των ομολόγων που οδηγεί στη μείωση του χρέους. Η τύχη αυτής της προσπάθειας που είναι προαπαιτούμενη για την εκταμίευση της δόσης θα κριθεί αύριο και στο Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει αισιοδοξία για την τελική έκβαση.

Υπάρχει και το θρίλερ με το φορολογικό που πρέπει να κατατεθεί έως την ερχόμενη Τρίτη ώστε να είναι καθαρό το τοπίο στις 13 Δεκεμβρίου.

Εάν δεν βρεθεί συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα παραπεμφθεί στους αρχηγούς και θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Η ψηφοφορία, πάντως, επί του φορολογικού νομοσχεδίου, θεωρείται ακόμα ένα  κρίσιμο τεστ για τη συνοχή της κυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αντέχουν άλλες απώλειες.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι δεν θα έχουμε ακόμα μια ψηφοφορία - θρίλερ…


Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αγώνας δρόμου στο Μαξίμου"

Leave a reply