[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ιράκ: Κύμα επιθέσεων με 25 νεκρούς
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Κύμα επιθέσεων που είχε στόχο τις υπηρεσίες ασφαλείας, σιίτες και τη μειονότητα Σαμπάκ, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 40 στο Ιράκ, παραμονή της συμπλήρωσης του πρώτου χρόνου από την αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Σε κεντρικό δρόμο δυτικά του Τικριτ τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον σημείου ελέγχου σκοτώνοντας έναν αστυνομικό.

Οι ένοπλοι που καταδιώχθηκαν κατόπιν από περίπολο της αστυνομίας, εγκατέλειψαν το παγιδευμένο όχημά τους και μετά το ανατίναξαν σκοτώνοντας ακόμη τέσσερις αστυνομικούς.

Στο χωριό Αλ-Μπουσλάιμπι, βορείως της Βαγδάτης, βόμβα εξερράγη στο δρόμο κατά τη διέλευση στρατιωτικής περιπόλου με αποτέλεσμα τρεις στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους.

Στη βόρεια πόλη Τουζ Χουρμάτου, δύο επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον σιιτικού τεμένους προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων. Η σιιτική κοινότητα, που αποτελεί την πλειοψηφία των κατοίκων στο Ιράκ, αποτελεί συχνά στόχο των επιθέσεων που πραγματοποιούν σουνίτες αντάρτες.

Κοντά στη Μοσούλη
του βορείου Ιράκ, σε μια ακόμη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι στο χωριό Χάζνα της μειονότητας Σαμπάκ. Οι Σαμπάκ, μια αίρεση του σιιτισμού που αριθμεί 30.000 μέλη, διώκονταν την εποχή του Σαντάμ Χουσέιν, ενώ πολλές φορές έχουν αποτελέσει και στόχο της Αλ Κάιντα.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται την επομένη ενός ακόμη μπαράζ επιθέσεων με 19 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό, κυρίως εναντίον δύο σιιτικών τεμενών και των γραφείων κουρδικού πολιτικού κόμματος στο βόρειο Ιράκ.

Το Ιράκ παραμένει βυθισμένο στην κρίση μετά την αποχώρηση και των τελευταίων αμερικανών στρατιωτών στις 18 Δεκεμβρίου 2011, ύστερα από σχεδόν εννέα χρόνια πολέμου που στοίχισε τη ζωή δεκάδων χιλιάδων Ιρακινών, χιλιάδων Αμερικανών και με οικονομικό κόστος που ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρότι τα βίαια επεισόδια δεν έχουν φθάσει στα τρομακτικά επίπεδα του 2006 και του 2007, οι επιθέσεις αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο στη χώρα.


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Ιράκ: Κύμα επιθέσεων με 25 νεκρούς"

Leave a reply