[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα μακάβρια νούμερα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Από τις αρχές του 2012 έχουν δεχθεί ένοπλη επίθεση 94.338 άνθρωποι
Τα μακάβρια νούμερα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ
Μια «ικανοποιημένη πελάτισσα» επιλέγει όπλα σε κατάστημα του Ρίτσμοντ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, με την ίδια άνεση που ψωνίζει στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς. 


Η Αμερική μιλάει ξανά για την οπλοκατοχή. Τουλάχιστον, η μειοψηφία των Αμερικανών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που προβληματίζονται για την τρομερή διασπορά όπλων σε κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν αρκούνται στον θρήνο και τις προσευχές για τα αθώα παιδιά που σφαγιάστηκαν από τον 20χρονο μακελάρη του Κονέκτικατ.

Η μακάβρια αριθμητική της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το πρόβλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

94.338 άνθρωποι δέχτηκαν ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ από τις αρχές του 2012 μέχρι σήμερα.

9.484 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Ως μέτρο σύγκρισης, ας αναφερθεί ότι οι αντίστοιχοι αριθμοί για την Ισπανία και την Αυστραλία είναι 60 και 35 νεκροί αντίστοιχα, σε διάστημα μιας χρονιάς.

190 άνθρωποι δέχτηκαν ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ μόλις σε ένα 24ωρο: εκείνο του περασμένου Σαββάτου.

11 ετών: είναι η μικρότερη ηλικία που ορίζει ο πολιτειακός νόμος στη Μινεσότα για να πάρει άδεια χρήσης όπλου ένας ανήλικος!

50 σφαίρες έριξε πρόσφατα στα τυφλά ένας ένοπλος σε εμπορικό κέντρο στην Καλιφόρνια. Ευτυχώς ήταν «ατζαμής»: κανείς δεν τραυματίσθηκε.

50% των όπλων που κυκλοφορούν στον πλανήτη βρίσκονται στις ΗΠΑ.

300 εκατομμύρια όπλα κάθε είδους υπολογίζεται ότι κατέχουν σήμερα ιδιώτες Αμερικανοί.

40% από αυτά τα όπλα αγοράστηκαν χωρίς έλεγχο του ποινικού ή ψυχιατρικού μητρώου του αγοραστή.

231 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε «μαζικές ένοπλες επιθέσεις» (ως τέτοιες ορίζονται όσες έχουν τέσσερις ή περισσότερους νεκρούς) στις ΗΠΑ από τον Μάιο του 2009.

90 φορές πυροβόλησαν αστυνομικοί στο Λος Αντζελες για να σταματήσουν και να σκοτώσουν έναν 19χρονο ύποπτο οδηγό αυτοκινήτου ο οποίος προσπάθησε να τους ξεφύγει αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα.  

95 φορές πυροβόλησαν αστυνομικοί στην Ομοσπονδιακή Γερμανία στη διάρκεια του 2011. Και μάλιστα οι 49 από αυτές τις βολές ήταν προειδοποιητικές.

10% των γυναικών που ζουν στις ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα όπλο.

42 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες δεν θέτουν κανέναν φραγμό στην αγορά και κατοχή επιθετικών καραμπινών.


Πηγή: tovima 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Τα μακάβρια νούμερα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ"

Leave a reply