[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πάνω από 43.000 οι νεκροί στη Συρία
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η βία στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή 43.000 ανθρώπων και πλέον, περιλαμβανομένων περισσότερων από 30.000 πολιτών, από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από 21 μήνες που εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 30.195 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την 15η Μαρτίου 2011, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία συμπεριλαμβάνει στους πολίτες τους ανθρώπους που δεν ανήκαν στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων αλλά πήραν τα όπλα εναντίον του τακτικού στρατού.

Ο αριθμός των στρατιωτικών οι οποίοι έχουν σκοτωθεί αυξήθηκε σε 10.751 και των αποστατών των ένοπλων δυνάμεων στους 1.450, ανέφερε επίσης η ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στην Βρετανία και βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών σε πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

 «Πρέπει να προστεθεί ότι έχουν σκοτωθεί άλλοι 692 άνθρωποι η ταυτότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, κάτι που αυξάνει τον αριθμό των νεκρών στους 43.088 σε 21 μήνες.

Όμως ο απολογισμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει τους χιλιάδες τους ανθρώπους που είχαν φυλακιστεί και η τύχη τους αγνοείται, ούτε την πλειονότητα των νεκρών στις τάξεις των Σαμπίχα, των παραστρατιωτικών ομάδων που πρόσκεινται στο μπααθικό καθεστώς.

Η βάρβαρη καταστολή του καθεστώτος έναντι του κινήματος αμφισβήτησης πυροδότησε ένα εμφύλιο πόλεμο με μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και το στρατό, βομβαρδισμούς από την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό και δεκάδες νεκρούς καθημερινά.

Σήμερα το πρωί ο συριακός στρατός βομβάρδισε συνοικίες στα νότια της Δαμασκού, περιλαμβανομένου του προαστίου στο οποίο είχαν σημειωθεί μια ημέρα νωρίτερα αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, ανέφερε η ίδια ΜΚΟ.

 «Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν στην Δαμασκό, λόγω των βομβαρδισμών στις περιοχές στα νότια της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο. Σε άλλα τμήματα της χώρας, τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από το σφυροκόπημα, τα ξημερώματα, στην Τάσιλ, στην επαρχία Ντεράα, στη Νότια Συρία, κατά την ίδια πηγή.

Στο Χαλέπι, τη μητρόπολη της βόρειας Συρίας, σημειώνονταν μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες, υποστηριζόμενους από το πυροβολικό, στις οποίες τουλάχιστον ένας αντάρτης σκοτώθηκε, ενώ στην Χομς, στην κεντρική Συρία, ένας πολίτης σκοτώθηκε σε παρόμοιες συγκρούσεις, πρόσθεσε η ΜΚΟ. Πυρά πυροβολικού ακούστηκαν τη νύχτα στις επαρχίες Ιντλίμπ (βορειοδυτικά) και Χάμα (κεντρικά).

Χθες Πέμπτη, τουλάχιστον 135 άνθρωποι --77 πολίτες, 31 αντάρτες και 27 στρατιώτες-- σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πάνω από 43.000 οι νεκροί στη Συρία"

Leave a reply