[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Ν.Κορέα περισυνέλεξε τμήμα του βορειοκορεατικού πυραύλου
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Το νοτιοκορεατικό πολεμικό ναυτικό περισυνέλεξε στη θάλασσα ένα μεγάλο τμήμα του πυραύλου που εκτόξευσε με επιτυχία αυτήν την εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ, το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τη βαλλιστική τεχνογνωσία της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα ο Κιμ Μιν-Σέοκ, εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

Το τμήμα που περισυνελέγη στην Κίτρινη Θάλασσα φαίνεται ότι είναι μια δεξαμενή που φέρει την ονομασία "Unha-3", την ονομασία του πυραύλου ο οποίος εκτοξεύθηκε προχθές από τη Βόρεια Κορέα. Το τμήμα αυτό του πυραύλου θα εξετάσει ομάδα εμπειρογνωμόνων, στρατιωτικών και μη καθώς επίσης αμερικανοί εμπειρογνώμονες στη σοβιετική τεχνολογία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πρώτος όροφος του Unra-3 έπεσε στη θάλασσα, στ΄ανοικτά της κορεατικής χερσονήσου και ο δεύτερος ανατολικά των Φιλιππίνων.
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το τμήμα που περισυνελέγη βρέθηκε σε βάρος 80 μέτρων, 160 χιλιόμετρα δυτικά του λιμανιού Γκουνσάν (νοτιοδυτικά).

Πριν από την αποτυχημένη, πρώτη εκτόξευση πυραύλου, τον Απρίλιο, η Πιονγκγιάνγκ είχε προεδοποιήσει τη Σεούλ ότι κάθε απόπειρα περισυλλογής συντριμμιών θα θεωρηθεί "πολεμική ενέργεια". Η προειδοποίηση αυτή διατυπώθηκε εκ νέου πριν από την εκτόξευση της Τετάρτης.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Ν.Κορέα περισυνέλεξε τμήμα του βορειοκορεατικού πυραύλου"

Leave a reply