[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χριστούγεννα στην Ελλάδα με ετήσιο μισθό 4.871 ευρώ
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στις επίσημες αναφορές για τη φτώχεια στην Ελλάδα και την κατάθλιψη των Ελλήνων αναφέρεται το δημοσίευμα της Βελγικής εφημερίδας Express.


“Οι τιμές παραμένουν εξαιρετικά υψηλές λόγω της έλλειψης πραγματικού ανταγωνισμού, της αύξησης των φόρων, έμμεσων και άμεσων και των χρεών που πρέπει να εξαλείψει η εθνική οικονομία τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στην πέμπτη χρονιά ύφεσης” αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα σε πρόσφατη αναφορά της.

Από την πλευρά της η Ελληνική στατιστική εταιρεία, ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαίωσε στην αναφορά της, που παρουσιάζει κάθε 2 χρόνια, ότι η ανεργία το Σεπτέμβριο άγγιξε το 26% ανεβαίνοντας 1.3 μονάδες σε σχέση με τον Αύγουστο.


Το Σεπτέμβριο 1.3 εκατομμύρια ενεργοί Έλληνες βρίσκονται χωρίς δουλειά, μια αύξηση της τάξης του 38% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δραματική για τους νέους αφού το 56% των νέων από 15 έως 24 ετών βρίσκονται χωρίς δουλειά (τη στιγμή που το ποσοστό ήταν 22% το Σεπτέμβριο του 2008).

Την ίδια στιγμή μια έρευνα που έγινε από δύο συνδικάτα, την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ, δείχνει ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων μειώθηκε στο μισό τα δύο τελευταία χρόνια.

Την ίδια περίοδο ο μέσος μισθός των Ελλήνων συρρικνώθηκε και φτάνει πλέον το 74% του μισθού των Ευρωπαίων.

Ένας στους δύο Έλληνες κερδίζει λιγότερα από 4.871 ευρώ το χρόνο και ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η έρευνα δείχνει ότι το 44% των ανέργων στην Ελλάδα ζει ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας.

Πως μπορούμε να συνδυάσουμε τη φτώχεια με τα Χριστούγεννα; Αγάπη, αλληλεγγύη, σπιρτάδα είναι οι εναλλακτικές λύσεις για να μην πέσουν οι Έλληνες στην κατάθλιψη.”


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χριστούγεννα στην Ελλάδα με ετήσιο μισθό 4.871 ευρώ"

Leave a reply