[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εμφύλιος στην Κεντροδεξιά - Προς διάσπαση οι Ανεξάρτητοι Ελληνες
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO



Αναταράξεις εμφανίστηκαν αιφνιδίως στους Ανεξάρτητους Ελληνες και το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα διάσπασης μετά τη ρήξη που προκάλεσαν ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Ζώης. Η ρήξη επισημοποιήθηκε με την απομάκρυνση του κ. Μαρκόπουλου από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝ.ΕΛ και την αντικατάστασή του από τον βουλευτή Παναγιώτη Μελά.

Διαφωνίες για τη στρατηγική
Η ρήξη πήρε δημόσιο χαρακτήρα στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, στα κεντρικά γραφεία των ΑΝΕΛ στον Αγιο Σώστη. Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο και από καιρό υπέβοσκε έντονη δυσαρέσκεια σχετικά με την τακτική, τις θέσεις και την προοπτική του κόμματος.

Παίρνοντας τον λόγο στη συνεδρίαση ο Πάνος Καμμένος έκανε αναφορά στους ανεξάρτητους βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο και Γιώργο Κασαπίδη που διαγράφηκαν από τη ΝΔ λέγοντας ότι είναι καλοδεχούμενοι «εφόσον ζητήσουν συγνώμη επειδή στο παρελθόν ψήφισαν τα Μνημόνια».

«Χρειαζόμαστε εξηγήσεις»
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα στρατηγικής στο κόμμα. «Χρειαζόμαστε εξηγήσεις. Ποιός αποφασίζει για όλα αυτά; Πώς αποκηρύσσουμε το ευρώ και πώς φτάσαμε στο δολάριο; Με ποιά στρατηγική είμαστε έτοιμοι να συμπλεύσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς φτάσαμε στην πρόταση για παραίτηση όλων των βουλευτών μας για να επισπεύσουμε τις εκλογές όταν το 80% των πολιτών δεν θέλει εκλογές;» ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Ζώης και το στέλεχος Γιώργος Αναγνωστάκης οι οποίοι άσκησαν κριτική στην ηγεσία και ζήτησαν να θεσμοθετηθούν όργανα στους ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος δεν συμφώνησε με την κριτική και αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Αρκέστηκε μάλιστα να πει ότι «η εσωστρέφεια δεν βοηθά» και ζήτησε από τα στελέχη του να περιμένουν το Συνέδριο τον ερχόμενο Απρίλιο για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Οι κκ. Μαρκόπουλος και Ζώης, σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον δεν πρόκειται να επιστρέψουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού, όπως τους είπε ο κ. Καμμένος «δεν θα επιτρέψω προσωπικές πολιτικές» και όποιος δεν συμφωνεί «να σηκωθεί να φύγει». Και οι δύο, όπως έδειξαν, διαφωνούν με τον πρόεδρο του κόμματος.

Η καθαίρεση Μαρκόπουλου
Η αποχώρηση του κ. Καμμένου προκάλεσε νέα δυσαρέσκεια στα στελέχη και ανάγκασε τον πρόεδρο του κόμματος να ζητήσει έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για το ίδιο απόγευμα. Ο κ. Μαρκόπουλος αρνήθηκε να συγκαλέσει το όργανο για τη νέα συνεδρίαση αναγκάζοντας τον κ. Καμμένο να τον καθαιρέσει και να ορίσει στη θέση του τον Παναγιώτη Μελά.

«Το μεγάλο λάθος του κ. Καμμένου είναι ότι επιτείνει τον εσωτερικό διχασμό. Την εσωτερική διάσπαση τη χτίζει ο ίδιος» ήταν η δημόσια δήλωση του Κώστα Μαρκόπουλου.

Η «απόδραση»
Επίσης, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι τινάχτηκε στον αέρα η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής: «Αιτία υπήρξε το ότι ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να μην γίνει συζήτηση για θέματα εξόχως σοβαρά, τόσο για τη γραμμή όσο και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και για ζητήματα ηθικής τάξης, έφυγε αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνους τους βουλευτές και τη Διοικούσα Επιτροπή».

Κατόπιν τούτου, επισημαίνει το κομματικό στέλεχος μιλώντας στο Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων, κοινοβουλευτικά και μη στελέχη τον κατηγορούν ότι «απέδρασε» από τη συνεδρίαση επιδεικνύοντας «απαράδεκτη για αρχηγό κόμματος δειλία και ανευθυνότητα» μπροστά στα κρίσιμα ερωτήματα που θα καλούνταν να απαντήσει.

Συνεδρίαση χωρίς τους «7»
Η συνεδρίαση τελικά έγινε και απουσίαζαν ο κ. Μαρκόπουλος καθώς και άλλοι 6 βουλευτές. Εκεί ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από την κοινοβουλευτική ομάδα να συνυπογράψει το εξής κείμενο:
«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.

Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».
Την απόφαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέγραψαν οι: Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Το κείμενο δεν υπέγραψαν ο Τέρενς Κουίκ, ο Κώστας Μαρκόπουλος, η Μαρία Κόλλια και ο Γιάννης Κουράκος.

Μανώλης: Το non paper υπήρχε
Για την ένταση στους Ανεξάρτητους Ελληνες μίλησε επικριτικά και ο Γιάννης Μανώλης. Ο κ. Μανώλης αποκάλεσε «λαγό» τον κ. Καμμένο ενώ για την ιστορία με το non paper είπε «το non paper υπήρχε. Ο Καμμένος ήθελε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και πήγε να βγάλει ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το έδωσε ο ίδιος ο Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Μανώλης «καρφώνοντας» τον πρόεδρο του κόμματος.

Ας σημειωθεί ότι τον Μάιο 2012, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιούσε διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στις οποίες συμμετείχε και ο Πάνος Καμμένος ο Κάρολος Παπούλιας επικαλέστηκε non paper του προέδρου των ΑΝΕΛ με επτά προτάσεις. Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιου εγγράφου και απείλησε με μήνυση τον Κάρολο Παπούλια.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εμφύλιος στην Κεντροδεξιά - Προς διάσπαση οι Ανεξάρτητοι Ελληνες"

Leave a reply