[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Παραιτείται ο Μόντι μετά τον προϋπολογισμό
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κατά την συνομιλία του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί αμέσως μετά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013 από το κοινοβούλιο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας.

Ο Μόντι υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις του γραμματέα της κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο αποτελούν ουσιαστικά "μια δήλωση απόλυτης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση και την πολιτική της γραμμή", μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να εγκριθεί ως το τέλος του έτους.

«Πιστεύω ότι δεν θα καταστραφούν όσα καλά κάναμε»

«Πιστεύω ότι δεν θα καταστραφούν όσα καλά πράγματα κάναμε, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας οικονομίας μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, από τις Κάννες, όπου συμμετείχε σε οικονομικό και πολιτικό φόρουμ.

«Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να τονωθεί η ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι όποιο και αν είναι το χρώμα της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τη δική μου, θα υπερισχύσει η σωφροσύνη των ανδρών και των γυναικών που δραστηριοποιούνται στην ιταλική πολιτική», πρόσθεσε ο Μόντι.

Ιταλοί αναλυτές αναφέρουν παράλληλα ότι μια φράση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού έγινε δεκτή με ενόχληση από την κεντροδεξιά: «Ο βασιλιάς ήλιος αποφάσισε να απομακρυνθεί λίγο από μένα», είχε δηλώσει ο Ιταλός πρωθυπουργός, παρομοιάζοντας, έμμεσα, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Λουδοβίκο τον ΙΔ', σύμβολο της απόλυτης γαλλικής μοναρχίας.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Παραιτείται ο Μόντι μετά τον προϋπολογισμό"

Leave a reply